13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeVervallen-TVNationale Klimaatweek Oktober/November 2023

Nationale Klimaatweek Oktober/November 2023

H’VELD-G’DAM – Het dorp sluit zich aan bij de Nationale Klimaatweek 2023. De 3e editie vindt plaats van 30 oktober tot en met 5 november. Tijdens deze week zijn er verschillende inspirerende en activerende activiteiten voor jong en oud in de gemeente. Op deze manier wil de gemeente iedereen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken met duurzaamheid.

‘Gemeente, inwoners en ondernemers hebben een belangrijke rol bij verduurzaming’, laat wethouder Duurzaamheid Jan Nederveen weten. ‘We willen als gemeente echter niet dwingen om te verduurzamen maar wel verleiden. En daar leent deze Klimaatweek met tal van leuke activiteiten zich uitstekend voor’.

Van overheid tot burgers en van sportvereniging tot bedrijf. Op allerlei manieren laten bedrijven, overheden en burgers tijdens de Nationale Klimaatweek zien wat zij aan het klimaat doen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot.

De gemeente trekt deze week samen op met onder meer Kringloop De Cirkel, Natuurspeelplaats Het Weitje, Piet de afvalraper en een biologische boer. Een greep uit de activiteiten: een duurzame speurtocht voor kinderen, een straatsafari en een filmavond. De gemeente hoopt met dit gevarieerde programma iedereen in beweging te brengen. Voor meer informatie: www.hardinxveld-giessendam.nl/klimaatweek.

 

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie