14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TV4 November - Spectaculair concert op twee orgels

4 November – Spectaculair concert op twee orgels

ZWIJNDRECHT – De bekende organisten Martin Mans en Martin Zonnenberg geven een concert op het monumentale orgel van de Oude Kerk in Zwijndrecht in combinatie met een nieuw model Johannusorgel. Het programma begint met een Fanfare voor twee orgels die gecomponeerd is door Martin Zonnenberg. Daarnaast komen geestelijke liederen aan bod zoals Psalm 25 en Heilig, heilig, heilig.

Aanvang van het concert is 20:00 uur (deuren open vanaf 19:15 uur). Locatie is de Oude Kerk aan de Kerkstraat 49a in Zwijndrecht. Reserveren kan via www.martinmans.nl of bel met 06-25 39 19 03. Toegang in de voorverkoop kost 14 euro (aan de kerk 15 euro). Er is ook kaartverkoop aan de kerk mogelijk. Kinderen t/m 11 jaar gratis.

De organisten spelen ook elk afzonderlijk een improvisatie en tevens staat een doorlopende improvisatie op twee orgels op het programma. Klassieke orgelwerken passeren de revue in het Adagio van Beethoven en Boléro de Concert van Lefébure-Wely. De musici sluiten af met een vrolijke potpourri die ze vierhandig op het Johannusorgel ten gehore brengen.

Een orgelconcert in de Oude Kerk is een ware belevenis vanwege het historische kerkorgel. Het Johannusorgel sluit hier naadloos bij aan weet de luisteraar eveneens te boeien. De klanken van het nieuwe type zijn gesampled van een kerkorgel en zijn niet van pijporgelklanken te onderscheiden. Het samenspel tussen beide organisten versterkt de impact van de muziek. Voor de luisteraar biedt het een avond ontspannen genieten in een sfeervolle ambiance.

Achtergrond Martin Mans (1965):
Als jongen van 12 jaar kreeg Martin Mans zijn eerste vaste aanstelling in Melissant op Goeree Overflakkee. Sinds 1995 is hij als organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam. Martin treedt vaak op in het buitenland en is een graag geziene organist in onder andere Zuid-Afrika, Canada en Amerika. Hij heeft veel inspiratie opgedaan en muziek uitgewisseld tussen de continenten. Martin is van jongs af aan bezig geweest zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft met zijn composities velen weten te bereiken. Naast organist is hij dirigent van enkele mannenkoren en vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.

Achtergrond Martin Zonnenberg (1958):
Martin Zonnenberg studeerde Koordirectie en Schoolmuziek en is als organist verbonden aan de Grote Kerk in Sliedrecht. Hij heeft diverse koren onder zijn hoede en is muziekarrangeur bij het bekende Tv-programma Nederland Zingt van de EO. Orgelspelen doet hij met overgave en telkens laat hij zijn gehoor genieten van de meest bijzondere pijporgelklanken. Ook hij ontving een ridderorde voor zijn muzikale verdiensten.

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie