12 C
Sliedrecht
maandag, mei 6, 2024
HomeSportMerwede/Multiplaat wint zeer matige wedstrijd maar sluit zaalseizoen wel goed af

SLIEDRECHT – Nadat vorige week na een zeer goede wedstrijd tegen ONDO de handhaving al een feit was, moest er zaterdag jl. door het eerste team van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat nog wel de thuiswedstrijd gespeeld worden tegen degradant Movado.

De heenwedstrijd werd verloren door een bizar hoog schot rendement (36% en daardoor 31 goals) van de Dordtenaren en het was aan de rood-witten om te laten zien dat men deze keer minder goals tegen konden krijgen.

Aanvoerder Jeffrey van Son (de met afstand topscoorder in de gehele competitie) en Eveline Liefrink begonnen dit keer op de bank en zo stond er een wat andere opstelling.

De start was voor de gasten en na acht minuten stond het 2-5. Aanvallend liep het erg stroef bij de Sliedrechters. Door te veel onrust, balverlies en te voorspelbaar spel kwam men moeilijk tot scoren. Uiteindelijk werd de rust toch met een gelijke stand (8-8) gehaald, maar dat was zeker geen reden tot tevredenheid.

Het team wilde het thuispubliek nog wat laten zien ondanks dat er geen belangen meer op het spel stonden, en daarvoor had Merwede Multiplaat de tweede helft om dit te doen, maar ook om in ieder geval de wedstrijd winnend af te sluiten.

Het spel in de tweede helft was iets beter maar was niet goed genoeg waardoor het gelijk op bleef gaan. Met nog zeven minuten te gaan leken de gasten de wedstrijd naar zich toe te trekken (12-14). Maar de veerkracht en mentaliteit is heel het jaar al goed bij het jonge team en zo stond het twee minuten voor tijd toch weer gelijk (15-15).

In de dying seconds werd uiteindelijk de winst gepakt. Het was de zeer goed spelende Dennis van Eijl die met twee treffers in de laatste minuut de eindstand bepaalde op 17-15.

Nu even kort de voet van het gaspedaal en vrijaf voor het vlaggenschip, om over drie weken op het veld weer in de overgangsklasse proberen te blijven. Een flinke uitdaging in een pittige poule.

Merwede/Multiplaat start zaterdag 6 april thuis het eigen terrein om 15:30 uur tegen de torenhoge favoriet voor de titel, GKV/Enomics uit Gorinchem.