Sliedrecht
donderdag, september 19, 2024
HomeNieuwsLotte van Drunen behoudt WK-leiding na derde plek in Duitsland

Lotte van Drunen behoudt WK-leiding na derde plek in Duitsland

REGIO – Lotte van Drunen gaat na vier van de zeven wedstrijden nog altijd aan de leiding van het WK motorcross voor vrouwen. De Sliedrechtse dame werd derde in de Grand Prix van Duitsland, maar verloor slechts één punt aan naaste concurrente Daniela Guillen.

Van Drunen kwam zaterdag in de eerste manche als zesde door de eerste ronde. Uiteindelijk werd ze derde, mede door een inhaalactie op thuisrijdster Larissa Papenmeier in de laatste ronde.

In de tweede manche op de baan in Teutschenthal, verreden op zondag, kende de Yamaha-rijdster door een slippend achterwiel geen goede start. Vanuit de achterhoede klom ze echter al snel op naar de vijfde plek. In het tweede wedstrijddeel passeerde ze Sara Andersen en Kiara Fontanesi om opnieuw als derde te finishen.

Tóch tweede, dus derde in GP-klassement
Toch werd ze als tweede geklasseerd omdat landgenote Lynn Valk twee plekken moest inleveren vanwege het negeren van een gele vlag. Dat leverde Van Drunen in totaal 43 punten op, goed voor een derde plek in het Grand Prix-klassement.

In het algemeen klassement gaat de Sliedrechtse met 183 punten nog altijd aan de leiding van het WK voor vrouwen. Guillen is met 175 punten haar naaste achtervolger. Over twee weken staat in het Italiaanse Maggiora de volgende wedstrijd op de planning.

Dit bericht is geschreven door Corrado Francke voor RTV Dordrecht.