back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsLancering Lief en Leedstraten

Lancering Lief en Leedstraten

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat buren elkaar helpen in goede en minder goede tijden. Daarom is de gemeente gestart met Lief & Leedstraten. Een bijzonder initiatief om eenzaamheid te bestrijden en gemeenschapszin te bevorderen.

Bewoners in een Lief & Leedstraat bieden extra aandacht aan hun buren in zowel goede als slechte tijden. Of het nu gaat om het vieren van blije gebeurtenissen zoals een geboorte, een nieuwe baan of een behaald diploma of bij het bijstaan van een buur die net uit het ziekenhuis komt, een naaste is verloren of iemand die eenzaam is. Buren helpen elkaar en zorgen voor elkaar.

Wethouder Cees Paas: ‘Samen als buren optrekken versterkt de saamhorigheid in onze gemeenschap. Naar elkaar omkijken is van onschatbare waarde of je dit nu doet als buur, vrijwilliger of mantelzorger’.

Gruttostraat in Sliedrecht: eerste Lief & Leedstraat
In september is een actieve bewoner uit de Gruttostraat gestart met het opzetten van de allereerste Lief & Leedstraat in Sliedrecht. Zij kwam erachter dat er weinig onderling contact was tussen buren in de straat. Samen met een enthousiaste buurvrouw staat ze klaar om buurtbewoners te helpen wanneer dat nodig is. Ze hebben zelf een aanvraag ingediend bij Het Bonkelaarhuis voor een bijdrage uit het Lief en Leedpotje. Zo kunnen ze buren af en toe te verrassen met bijvoorbeeld een bloemetje of chocolade.

Meer Lief & Leedstraten
De gemeente moedigt bewoners van andere straten in Sliedrecht aan om deel te nemen aan dit mooie initiatief. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 1 februari melden bij Het Bonkelaarhuis. Meer informatie over aanmelden en de Lief & Leedstraten in Sliedrecht is te vinden op www.sliedrechtdoet.nl/in-de-straat.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie