5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVKoninklijke onderscheiding voor cardioloog ASz

Koninklijke onderscheiding voor cardioloog ASz

DORDRECHT – Arie de Vries, cardioloog in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht heeft vrijdagavond in restaurant DeliCees een onderscheiding ontvangen van burgemeester Wouter Kolff. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn decennia lange inzet voor mensen met hartproblemen.

Hij was er in 1992 van overtuigd dat dotteren van de kransslagaders als aanvulling op de kathereisatie voor een groot deel de veel zwaardere bypassoperatie zou gaan vervangen. De heer De Vries zette zich volledig en onvermoeibaar in voor een eigen dotter-voorziening voor het Asz. Daarnaast heeft hij bovenop zijn zware dagelijkse werkzaamheden als cardioloog zichzelf ontwikkeld tot interventiecardioloog.

In 2008 kreeg het ziekenhuis de vergunning en was het een van de eerste off-site dottercentra waarbij De Vries tot in detail bij betrokken was. Hier gaf hij ook jonge, inmiddels opgeleide, specialisten de kans om een belangrijke rol te spelen. Inmiddels zijn er 30 ziekenhuizen waar 24 uur per dag acute dotterbehandelingen kunnen plaatsvinden.Nu zet hij zich in voor de implanteerbare aortakleppen. Hierbij zorgt hij ook voor kansen en mogelijkheden voor de jonge generatie.

Dit bericht is afkomsting van mediapartner RTV Dordrecht

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie