Sliedrecht
zaterdag, april 20, 2024
HomeVervallen-TVHKC verliest met 29-28 van Oost Arnhem

HKC verliest met 29-28 van Oost Arnhem

ARNHEM/H’VELD-G’DAM – De uitwedstrijd bij Oost Arnhem is door HKC zaterdag 26 november met 29-28 verloren. In een duel waarin in de ogen van alles wat zwart-wit aanhangt de arbitrage een te grote rol in de wedstrijd speelde had HKC grote delen van het duel het initiatief maar bleef het uiteindelijk met lege handen en gefrustreerd achter.

Na 3 speelronden in de KL2 heeft HKC tot nu toe toch wel teleurstellend slechts 2 punten weten te behalen.

Coaches Ekelmans en Kamsteeg kozen voor een beginopstelling met hierin de dames Havelaar, Havelaar, Zwang en van Brenk. Jitte Janssen begon vandaag dus op de bank. Bij de mannen de gebruikelijke 4 heren, Den Dunnen, Klop, Roest en Brouwer welke in de eerdere duels ook vanuit de basis mochten beginnen.

Het begin van de wedstrijd is voor HKC dat via Jiske van Brenk en Mabel Havelaar op een 0-2 voorsprong weet te komen. Na de vakwissel is het weer even snel 2-2 door 2 dames goals van Oost Arnhem.

De thuisploeg kiest voor een achter verdedigende tactiek waar HKC met name in het vak met Danny den Dunnen, Job Brouwer, Mabel Havelaar en Jiske van Brenk door de zeer lange tegenspeler van Jop Brouwer het lastig mee heeft. Tot 7-7 een gelijk opgaande wedstrijd waarin de thuisploeg steeds voorkomt maar HKC ook steeds snel antwoord.

De laatste fase van de eerste helft een beter HKC wat op 9-13 ook een voorsprong van 4 punten weet te nemen. Sanne Langendoen kwam in deze fase van de wedstrijd in de ploeg voor Jop Brouwer.

De 4 punten voorsprong op 2 minuten van de rust kan door HKC helaas niet vastgehouden worden. Drie te makkelijk weggegeven doelpunten betekent een ruststand van 12-13. HKC doet zichzelf hiermee te kort.

In de 2e helft een vergelijkbaar beeld als in de eerste helft. HKC neemt als eerste het initiatief maar Oost Arnhem antwoord direct. De eerste 10 minuten van deel 2 blijven de teams hierna in elkaars spoor. HKC neemt hierna opnieuw een tussensprint en komt net als in de 1e helft op een ruimere voorsprong. Waar HKC de wedstrijd in het slot wil, en ook zal moeten gooien verzuimd de ploeg dit ook in uitvoering te brengen. De warrige en in fouten grossierende arbitrage helpt hier helaas niet in mee.

Op 20-20 weer een gelijke stand waarna Oost Arnhem de wedstrijd op 24-21 naar zich toe lijkt te trekken. De mentale veerkracht van HKC wordt getest. Zeker wanneer eerst Mabel Havelaar en later ook Jop Brouwer met groene kaarten het veld moeten verlaten.

Dubieuze groene kaarten zeker gezien het feit dat een heer van Oost Arnhem na een overduidelijke bewuste overtreding in de eerste helft wel voor een kaart wordt gespaard.

Op 25-25 komt HKC op karakter toch weer langszij. Net als in het duel vorige week thuis tegen DSC volgt opnieuw een knotsgekke slotfase met veel doelpunten. Opnieuw lijkt een gelijkspel uiteindelijk een terechte verhouding van het duel maar helaas telt dit in sport niet. Oost Arnhem schiet een halve minuut voor tijd de 29-28 binnen en in de laatste aanval kan HKC ondanks enkele schietkansen niet meer tot scoren komen.

HKC verliest opnieuw en captain Danny den Dunnen krijgt na commentaar op de leiding ook nog de gele kaart getoond.

HKC zal de kater en frustratie van dit verlies snel van zich af moeten zetten.

Aanstaande zaterdag 3 december staat het volgende topaffiche alweer op het programma. Opnieuw een favoriet voor de bovenste plaatsen in de poule, Dalto uit Driebergen als tegenstander. Koplopers Dalto en DSC verloren afgelopen zaterdag ook tegen respectievelijk Tempo en DeetosSnel. Het verschil op de ranglijst tussen de 10 teams in de KL2 is hierom nog maar klein.