back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeVervallen-TVHKC en TOP/IAA Fresh 1 delen de punten in Sassenheim

HKC en TOP/IAA Fresh 1 delen de punten in Sassenheim

SASSENHEIM/H’VELD-G’DAM – Na drie verloren duels op rij heeft HKC 1 aan de uitwedstrijd in Sassenheim 1 punt overgehouden. Beide teams waren het gehele duel aan elkaar gewaagd. De 18-18 uitslag en puntendeling waren dan ook een juiste weerspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Zowel HKC als TOP/IAA Fresh hadden uiteraard graag willen winnen maar konden na afloop ook tevreden zijn met een punt. HKC doorbreekt hiermee de negatieve reeks van de afgelopen weken.

Wedstrijdverslag
De weer helemaal fitte Merijn Sevenhuijsen kreeg van coaches Kamsteeg en Ekelmans zijn eerste basisplaats in de KL2 toegewezen. Jop Brouwer begon de wedstrijd vanaf de bank. Bij de dames een niet helemaal fitte Mabel Havelaar. Ook zij nam om deze reden plaats op de reservebank. Gelukkig bleek Mabel Havelaar wel voldoende fit om als invalster te kunnen fungeren.

Waar HKC door de 3 verliespartijen van de afgelopen weken niet in de meest gelukkige fase zit, had tegenstander TOP/IAA Fresh de laatste weken juist wel de wind mee. De regioderby tegen Fiks uit Oegstgeest werd in winst omgezet maar met name de overwinning op Tempo een week later was een zeer knap resultaat.

TOP/IAA Fresh, de 5-voudige landskampioen, welke deze titels tussen 2011 en 2018 won, bouwt na de degradatie uit de KL van afgelopen seizoen aan een jonge en talentvolle nieuwe ploeg. De tweeling Julia en Milou Schuiling en Nick Pikaar zijn de blikvangers van het team gecoacht door Aad van Rijthoven.

De eerste score van de wedstrijd wordt gemaakt uit een strafworp door TOP/IAA Fresh. De 1-1 valt hierna snel via de sterk spelende Jitte Janssen uit een afstandsschot. Na de desastreuze start van vorige week tegen Dalto was het begin van de wedstrijd opnieuw niet de beste fase uit het duel voor HKC. TOP/IAA Fresh nam in deze beginfase afstand van HKC wat het sein voor coaches Ekelmans en Kamsteeg betekende om in te grijpen. In het veld volgden wat tactische aanpassingen en Jop Brouwer werd al snel in de wedstrijd ingebracht voor Eliza Roest.

Deze aanpassingen grossierden ook het gewenste effect en onder aanvoering van captain Danny den Dunnen en de sterk ingevallen Jop Brouwer kwam HKC weer terug in de wedstrijd. Een zeer fraaie laatste treffer kort voor het rustsignaal door Mark Klop betekende zelfs de eerste voorsprong voor HKC.

Na rust is het Jop Brouwer welke HKC van afstand voor het eerst op een voorsprong van 2 punten weet te brengen. Te snel weet TOP/IAA Fresh deze voorsprong echter weer teniet te doen. De thuisploeg kan het initiatief hierna weer overnemen zonder echt los te kunnen komen van HKC.

Om en om scorend verloopt het spannende duel tot de slotfase waarbij het resultaat tot de laatste seconden ongewis blijft. Met name Nick Pikaar bezorgde de HKC aanval hierin met Jop Brouwer en Mark Klop door zijn vele terugzakken naar de rebound een lastige avond. Door het tactische schaakspel tussen beide ploegen waren de doelpunten in Sassenheim dan ook duur. Beide ploegen speelden wel vol voor de winst wat de amusementswaarde van de wedstrijd desondanks groot maakte.

Sanne Langendoen en Mabel Havelaar werden in de slotfase ingezet om de wedstrijd in het voordeel van HKC te kunnen beslissen. Op een 18-18 stand en nog een halve minuut op de klok speelde de gedachte “Het zal toch weer niet met 1 punt verschil eindigen” absoluut door de hoofden van de HKC’ers. Gelukkig weet TOP/IAA Fresh in deze laatste aanval geen doel meer te treffen en fluit de uitstekend leidende arbitrage op 18-18 voor de laatste keer.

Zaterdag 17 december speelt HKC weer een thuisduel waarin het nog puntloze Fiks de tegenstander zal zijn. Fiks heeft dan weliswaar nog 0 punten maar zal door HKC zeker niet onderschat mogen worden. Ook speelronde 5 in de KL2 bevestigde weer dat alle teams in deze klasse aan elkaar gewaagd zijn, de verschillen klein en de uitslagen per week ongewis.

 

 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie