Sliedrecht
zaterdag, juli 27, 2024
HomeVervallen-TVHKC boekt zwaarbevochten overwinning op Fiks

HKC boekt zwaarbevochten overwinning op Fiks

H’VELD-G’DAM – HKC heeft de thuiswedstrijd tegen Fiks uit Oegstgeest met een 23-22 overwinning weten af te sluiten. Een overwinning welke zaterdagmiddag niet zonder slag en stoot tot stand kwam. In een fysieke en onderling soms wat onvriendelijke wedstrijd liet HKC het na de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Op 6,5 minuut voor het einde scoorde HKC de 23-19 en hiermee haar laatste doelpunt. In de eindsprint welke volgde van Fiks kwamen de bezoekers niet verder dan 22 doelpunten. Einduitslag 23-22.

Wedstrijdverslag
De middag voor HKC begon met het slechte nieuws vanuit het ziekenhuis waar na een MRI scan bleek dat Jitte Janssen op de training van afgelopen donderdag haar voorste kruisband heeft afgescheurd en ook haar meniscus is ingescheurd. HKC zal Jitte Janssen de komende maanden dus helaas moeten gaan missen.

In het basisachttal van HKC voor de thuiswedstrijd tegen Fiks hadden coaches Ekelmans en Kamsteeg plaats voor Mabel Havelaar, Fenna Zwang, Jiske van Brenk, Veerle Havelaar, Mark Klop, Jop Brouwer, Merijn Sevenhuijzen en captain Danny den Dunnen. De bezoekers uit Oegstgeest behaalden tot dusver nog geen punten en waren gebrand op een resultaat in sporthal Het Dok.

Een goede start van het duel voor HKC met het openingsdoelpunt van Mark Klop gevolgd door de 2-0 van Jop Brouwer. Op 3-3 weer een gelijke stand waarna Fiks onder aanvoering van de sterk spelende Melissa Heijne het initiatief in het duel over wist te nemen.
Fiks neemt steeds de leiding in de wedstrijd waarbij op 7-10 de marge van 3 doelpunten verschil het grootste is. HKC creëert wel veel mogelijkheden maar het vizier staat niet op scherp. Teveel opgelegde kansen en ook strafworpen en vrije ballen worden gemist.
Richting de rust een sterker HKC wat een 7-10 achterstand om weet te buigen naar een 13-11 voorsprong. Mark Klop krijgt in deze fase een terechte groene kaart getoond en mag dus 5 minuten op de bank plaats nemen. Eliza Roest komt Mark na deze kaart vervangen en gaat naast Jop Brouwer, Veerle Havelaar en Fenna Zwang spelen. Op 15-13 het laatste fluitsignaal van de 1e helft waarna beide teams de kleedkamer opzoeken.

Het eerste doelpunt van de 2e helft voor Fiks in de persoon van Melissa Heijne met alweer haar 6e van de middag. Veerle Havelaar laat het thuispubliek hierna als eerste in de 2e helft juichen. Jiske van Brenk scoort hierna voor HKC de 17-14. Net als in de 1e helft dus een goed begin van deel 2 voor HKC. HKC weet echter niet door te drukken en op 17-17 staan beide ploegen opnieuw op gelijke hoogte. Mark Klop is in deze fase op een 17-16 stand weer terug in het veld terug gekomen.

Sanne Langendoen wordt aanvallend voor de sterk spelende Merijn Sevenhuijzen ingebracht om aanvallend meer stootkracht te brengen. Weer beloond klasbak Sanne Langendoen het vertrouwen en weet zijn 1e twee schoten tot doelpunten te promoveren. HKC laat opnieuw na om verder afstand te nemen van de tegenstander. Met name in het eerste aanvalsvak is het afrondingspercentage te laag. Voldoende kansen worden gecreëerd en ook het percentage rebounds is voldoende maar de doelpunten zijn duur.

Op 22-19 brengt de sterk spelende Jop Brouwer HKC weer op een voorsprong van 3 doelpunten. Veerle Havelaar brengt niet veel later van afstand het verschil voor de eerste keer op 4. Op dat moment staan er nog 6 minuten en 50 seconden op de klok. In plaats van de winst zakelijk over de streep te trekken gaat er in de slotfase veel mis voor HKC.

Na de 23-19 weet HKC zelfs niet meer tot scoren te komen. Fiks scoort in deze fase nog wel 3 keer. De laatste aanval wordt door HKC wel goed uitgespeeld en Fiks wordt geen kans gegeven om aanspraak te maken op de gelijkmaker.Op 23-22 het laatste fluitsignaal van de middag. Een zwaar bevochten middag voor HKC wat wel teamgeest en strijd liet zien.

Zaterdag 24 december een volledige speelronde in de KL2. Voor HKC staat de Drechtsteden derby in Dordrecht tegen DeetosSnel op het programma.