14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TV112-nieuws: Brandweer rukt uit voor vermoedelijk persoon te water in Gorinchem

112-nieuws: Brandweer rukt uit voor vermoedelijk persoon te water in Gorinchem

GORINCHEM – Op zondagmiddag 18 december 2022 omstreeks 15.26 uur werd de OvD (Officier van Dienst) brandweer verzocht contact op te nemen met het MKB (Meldkamer Brandweer).

Het vermoeden was dat er op de Nieuwe Wholpherensedijk in Gorinchem een persoon in het kanaal zou zijn beland. Een voorbijganger zag dat langs de waterkant schoenen zaten vastgevroren aan het gras en ook lagen er bloemen naast, De passanten hebben hierop het alarmnummer gebeld. In overleg met de OvD en MKB is besloten om een prio 1 melding persoon te water af te geven.

Meerdere politie en brandweer eenheden kwamen ter plaatse evenals de OvD-G (Officier van Dienst Geneeskunde). Het ORT (Oppervlakte Reddings Team) van de brandweer Gorinchem ging het water in. Eenmaal te water heeft het ORT meerdere zoek slagen gemaakt en in de omgeving werd ook gezocht.

De Agusta van de politie (politie helikopter) die toevallig in de buurt was maakte een ronde over het kanaal met sonar maar trof niks aan, de duikers van de brandweer Dordrecht kwam ook ter plaatse van maar hun inzet was niet nodig. Ook het droneteam van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werd gealarmeerd maar zij hoefde niet meer ter plaatse te komen.

Nadat het zeker was dat er niemand in het water lag gingen de eenheden weer retour.

Bron: 112GHG.nl

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie