back to top
18.3 C
Sliedrecht
donderdag, juli 18, 2024
HomeNieuwsGeweldige line-up 19e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

Geweldige line-up 19e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

RIDDERKERK – Het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk wordt inmiddels al weer voor de negentiende editie gehouden. Het festival trekt weer een flink aantal nationale en internationale toppers naar Ridderkerk.

Het festival wordt gehouden op zaterdag 6 april 2024 vanaf 15.00 uur in recreatiecentrum De Fakkel. Op het festival treden weer zes verschillende bands op met allemaal zo hun eigen variant binnen het bluesgenre.

Als opener van het festival speelt de band Little Hat. De release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Wine, Whiskey & Wimmen’ heeft ze winnaars gemaakt van de Dutch Blues Challenge en dat zorgt dat heel veel deuren open gaan voor dit trio, dat bestaat uit Machiel Meijers (zang/harmonica), Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Paolo de Stigter (drums/zang).

De Franse formatie ‘The Freaky Buds’ hebben hun wortels diep verankerd in de klassiekers van elektrische blues, van R.L Burnside tot Magic Sam, en hebben hun stijl vermengd met modernere en zeker meer rockmuziek zoals The Black Keys, The Dead Weathers of Rival Sons.

Daarna treedt de nieuwe bluesrock sensatie van Nederland op: Harlem Lake. Vorig jaar wonnen zij de Europese Blues Challenge en toerden daarna heel Europa door.

Op hun debuutalbum, ‘A Fool’s Paradise Vol.1’ (2021), hoor je de veelzijdige songwriting van de band. Maar vooral hun laatste livealbum, Volition Live (2023), laat zien wat de band in huis heeft.

De band beweegt zich soepel tussen blues, rock, funk, americana en soul, zonder onsamenhangend te worden. De sound is herkenbaar en neemt je weer even mee naar de jaren ’70. In september verschijnt een nieuw album, maar 1 dag voor het festival verschijnt de nieuwe single ‘The Thought Of You’.

Daarna is het de beurt aan de Amerikaanse zangeres Crystal Thomas, die zal optreden met een internationale band met muzikanten uit Zuid-Europa. Crystal Thomas zingt al heel haar leven. Ze mist misschien wat naamsbekendheid, maar weet hoe ze iedere noot zuiver moet zingen.

Crystal Thomas (USA)….
…en The Freaky Buds (Frankrijk) zijn unieke muzikanten.

Topact van het festival is ongetwijfeld het Engelse Birdmens. Dit is een geweldig Engelse band met Ian Siegal, Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty en Jonny Henderson.

Met meer dan 100 jaar live-ervaring kwamen de ‘Birdmens’ in Britse All Star bezetting samen in het nasleep van de pandemie van 2020. In 2022 volgde een spetterende optreden op het ‘Moulin Blues’ festival en de toon was gezet.

De energie is euforisch, de ziel subliem en het vakmanschap van wereldklasse. Als individuen worden de leden wereldwijd geprezen als enkele van de beste ambassadeurs van het bluesgenre. Collectief hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen en zijn daarom een geweldige topact.

Afsluiter van het festival is de Talkin’ Blues Band uit Den Haag. Een blues rock band die begon in 2016 als BB King tribute band, maar inmiddels zijn ze een geoliede machine, die door heel Europa toert.

Muziek uit begin 70’er jaren. Denk aan Mad Dog and Englishmen, Woodstock, Eric Clapton en Crossroads. Sinds een paar jaar zijn ze uitgebreid met de Delta Ladies, 3 zangeressen die behalve geweldig zingen ook zorgen voor extra spektakel.

Kaarten voor het festival kosten in de voorverkoop €30,- en op de dag zelf aan de zaal €35,-. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen: Sportservice Ridderkerk/Sportcafe de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Studio Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1, Primera Sandy, Ridderhof 29A en Boek- en Kantoorboekhandel D.P. Sanders aan de Amerstraat 12 in Ridderkerk.

Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via de website. Meer informatie is terug te vinden op de website: www.bluezybluesfestival.nl.

Dit is een bericht van de redactie van RTV Ridderkerk.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16.7 °
90 %
0.9kmh
100 %
do
25 °
vr
28 °
za
28 °
zo
19 °
ma
20 °
Advertentie
Advertentie