6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeAgenda15 Mei - Cursus 'Zicht op evenwicht' tegen vallen onder ouderen

15 Mei – Cursus ‘Zicht op evenwicht’ tegen vallen onder ouderen

REGIO – Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. Dit is niet nodig en daarom start Rivas ledenorganisatie op woensdag 15 mei met de cursus ‘Zicht op evenwicht’.

Onder deskundige begeleiding van een ergotherapeut leren deelnemers in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn.

Dit met het doel om weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Dat vermindert de kans op vallen. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.

Wat houdt de cursus in?
Deelnemers krijgen informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst doen deelnemers gezamenlijk eenvoudige oefeningen (grotendeels vanaf een stoel).

Wie aan de cursus wil deelnemen, moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen variëren van leren omgaan met bezorgdheid om te vallen en het belang van lichaamsbeweging.

Maar ook het voorkomen van valpartijen, risicovol en veilig gedrag en risico’s in en om het huis, passeren de revue.

Startdatum en locatie
De cursus ‘Zicht op evenwicht’ vindt plaats in Waerthove, Kerkbuurt 200 in Sliedrecht van 13:30 tot 15:00 uur. De startdatum is op woensdag 15 mei. De vervolgbijeenkomsten zijn op 22, 29 mei, 12, 19, 26 juni, 10 en 17 juli 2024. De herhalingsbijeenkomst is op 11 september.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 150,- inclusief cursusboek. Leden van Rivas ledenorganisatie krijgen 20 procent korting. VGZ vergoedt deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Deelnemers kunnen hiervoor hun budget voor preventie gebruiken. Ook andere verzekeraars bieden dergelijke tegemoetkomingen.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl

Dit is een bericht van de redactie van RTV Papendrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie