back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeNieuwsGemeenteraad stemt in met plan nieuwe brandweerkazerne

Gemeenteraad stemt in met plan nieuwe brandweerkazerne

SLIEDRECHT – Op de locatie van het oude politiebureau aan de Rijnstraat 315 in Sliedrecht komt de nieuwe brandweerkazerne. Gisterenavond 26 maart werd tijdens een besluitvormende raadsvergadering het krediet voor de realisatie van de brandweerkazerne en bijbehorende trainingsbaan (PPMO) door de raad vastgesteld.

Algemeen Bestuur VRZHZ akkoord nieuwbouw brandweerkazerne Sliedrecht
Donderdag 29 februari hebben de 10 regio burgemeesters – die het Algemeen Bestuur (AB) van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) vormen – tijdens hun reguliere vergadering al ingestemd met de plannen voor nieuwbouw van de brandweerkazerne in Sliedrecht.

Caren Frentz, regionaal commandant en algemeen directeur van de VRZHZ: ‘Ik ben verheugd met de realisatie van onze nieuwe brandweerkazerne. Dat verdienen onze brandweermensen. Zij staan dag en nacht klaar voor de gemeenschap. Ze werken met het beste gereedschap en straks met een nieuw onderkomen.

Het is niet alleen een gebouw voor veel collega’s. Het is ook een plek voor samenzijn, samen leren en ontwikkelen, een plek waar ze kennis op doen om ons belangrijke vak bij te houden.

De nieuwe brandweerkazerne wordt een schitterende mooie en duurzame locatie. Waar collega’s zich thuis voelen en van waaruit we hulpvragen van de inwoners van Sliedrecht en omgeving beantwoorden.

Daarnaast wordt de kazerne voorzien van de testbaan waar alle brandweermensen uit onze veiligheidsregio hun periodieke gezondheids- en fitheidstest mogen doen’.

De gemeente heeft met het vaststellen van het krediet ook ingestemd met het verzoek van de VRZHZ om de brandweerkazerne te bouwen. Na de bouw neemt de VRZHZ de kazerne tegen kostprijs over zoals dat ook in Klaaswaal, Papendrecht en Dordrecht is gebeurd.

De samenwerking tussen de gemeente en de VRZHZ voor de nieuwe kazerne begon al in 2021 met de selectie van een nieuwe locatie. Vanaf het eerste ontwerp zijn ook de brandweervrijwilligers van Sliedrecht betrokken.

Samen met de gemeente is door architect Van Es uit Sliedrecht een ontwerp opgesteld dat voldoet aan de praktische wensen van de VRZHZ. Daarnaast is het ontwerp ook in hoge mate circulair: Voor een groot deel wordt er gebruik gemaakt van het bestaande gebouw van het oude politiebureau.

Wethouder Roelant Bijderwieden: ‘Dit plan is een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Door de bouw van de nieuwe brandweerkazerne wordt de aanrijdtijd voor een groot deel van Sliedrecht korter, de vrijwilligers krijgen na bijna 70 jaar een nieuwe kazerne en op de locatie van de oude kazerne kunnen we op termijn woningen bouwen voor onze inwoners’.

Ondertekening nieuwbouw brandweerkazerne Sliedrecht
Op dinsdagavond 2 april wordt de realisatieovereenkomst tussen de VRZHZ en de gemeente Sliedrecht in de ‘oude’ brandweerkazerne ondertekend.

Voor de oefenavond van de vrijwillige Brandweer zetten wethouder Roelant Bijderwieden en Caren Frentz, directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, hun handtekening waarmee het realisatiefase officieel gestart kan worden. Na de aanbesteding start de bouw. Dit zal naar verwachting begin 2025 zijn.

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie