6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsGemeentepenning voor mw. Van der Leeden

Gemeentepenning voor mw. Van der Leeden

SLIEDRECHT – Op donderdag 15 februari overhandigde burgemeester Jan de Vries een gemeentepenning aan mw. Van der Leeden.

Mevrouw Van der Leeden is sinds 2005 vrijwilliger bij de Zonnebloem. De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. Of het nu gaat om een gezellig etentje, bezoek van een concert of samen zingen de vrijwilligers van de Zonnebloem maken het mogelijk. Naast alle werkzaamheden voor de Zonnebloem is mw. Van der Leeden ook al bijna 20 jaar actief als collectant en coördinator voor KWF.

‘Door uw inzet van de afgelopen 20 jaar heeft u veel mensen fijne weken en momenten bezorgd, waarin zij zorgeloos mee konden doen. Want u pakte bij de Zonnebloem verschillende activiteiten op. Zo heeft u heel veel eenzame mensen bezocht. Met uw zonnige karakter en warme belangstelling heeft u veel mensen geholpen om uit eenzaamheid te komen door uw gezellige bezoekjes.

Naast de bezoeken aan huis ging u ook vaak mee met de beroemde Zonnebloem-bootreisjes. De deelnemers konden altijd op u rekenen. Of het nu was om te helpen tijdens de vakantie of om de reizen te organiseren. U stond er steeds maar weer klaar voor. Sinds 10 jaar zit u in het bestuur van de Zonnebloem. Met al uw ervaring kunt u nu ook goed beoordelen welke vrijwilligers het beste aansluiten bij de mensen die aandacht nodig hebben. U werft de vrijwilligers, selecteert de vrijwilligers en koppelt nieuwe vrijwilligers aan ondersteuningsvragen.

Menigeen zou naast al deze taken, verantwoordelijkheden en organisatie genoeg op zijn of haar bord hebben. U niet mevrouw Van der Leeden. Want ook in 2005 bent u begonnen met de collectes voor het KWF. U collecteerde zelf en was daarnaast coördinator van de collectes. Collectes die zo belangrijk zijn om het goede werk van het KWF te steunen.

De Vries dankt mevrouw Van der Leeden hartelijk voor al haar inzet en is er trots op haar de Gemeentepenning aan te bieden namens het gemeentebestuur’.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie