14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVGemeente wil maximaal 250 asielzoekers opnemen in Sliedrecht-Noord

Gemeente wil maximaal 250 asielzoekers opnemen in Sliedrecht-Noord

SLIEDRECHT – De gemeente wil een opvanglocatie bouwen voor minimaal honderd asielzoekers. Deze nieuwe plek zal voor tenminste vijf jaar in gebruik zijn. Het aantal asielzoekers kan oplopen tot maximaal 250.

Het college heeft voor die nieuwe locatie van het COA zijn oog laten vallen op Sliedrecht-Noord. De mogelijke opvangplek, die boven de Betuwelijn komt te liggen, moet nog worden gebouwd. Het college heeft de gemeenteraad en de omwonenden geïnformeerd en gaat binnenkort met hen in gesprek.

“Met deze extra plaatsen bieden we omliggende gemeenten de mogelijkheid om hun taakstelling rond de opvang van asielzoekers in te vullen, onder de strikte voorwaarde dat die gemeenten dan een deel van de taakstelling voor de huisvesting van statushouders van Sliedrecht overnemen”, schrijft de gemeente.

In het gemeentekantoor van Sliedrecht is er al een crisisnoodopvang, die tot in elk geval 1 juli 2023 blijft. Er is voor deze mensen namelijk nog geen vervangende opvangruimte gevonden.

Het college gaat op donderdag 16 februari om 20.30 uur in een beeldvormende vergadering met de leden van de gemeenteraad en andere belangstellenden in gesprek, over het voornemen van het college. Op dinsdag 21 februari vindt om 20.00 uur de besluitvormende gemeenteraadsvergadering plaats. Beide bijeenkomsten vinden plaats in de Lockhorst en iedereen is daarbij welkom.

Het college is tenslotte in gesprek met omliggende gemeenten en met het COA. Als er een mogelijk geschikte locatie is gevonden gaat het college in gesprek met alle inwoners, direct belanghebbenden en maatschappelijke organisaties.

Dit is een verhaal van mediapartner Rijnmond en MerweRTV redactie

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie