3.9 C
Sliedrecht
dinsdag, april 23, 2024
HomeVervallen-TVBVNL-Kamerlid Van Haga laaiend over gedwongen opvang asielzoekers in Sliedrecht

BVNL-Kamerlid Van Haga laaiend over gedwongen opvang asielzoekers in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Van Haga: “De bevolking van Sliedrecht wordt rücksichtslos buitenspel gezet”

“Dat de overheid nu actief bezig is om de spreidingswet uit te rollen en daarbij de burger met dwang en drang voor een voldongen feit stelt, blijkt wel uit het feit dat er in Sliedrecht een AZC (asielzoekerscentrum) wordt geopend voor 100 tot 250 mensen voor minimaal 5 jaar (dit kan dus ook véél langer gaan duren). Een totaal onwenselijke situatie,” aldus BVNL-voorman Wybren van Haga, die de kwestie volgende week tijdens het asieldebat in de Tweede Kamer zal aankaarten. “Deze dwang en drang, waarbij de lokale overheid en burgers compleet buitenspel worden gezet, moet zo snel mogelijk van tafel.”

Samenwerken met Slydregt.NU
In haar strijd tegen de spreidingswet werkt BVNL nauw samen met de lokale partij Slydregt.NU. “Er wordt geen ruimte geboden om tegen het AZC in het geweer te komen. In een tijdspad van één week moet de gemeenteraad van Sliedrecht hier een besluit over nemen. Althans voor zoverre er wat te besluiten valt, want dankzij het kabinet Rutte/Kaag heb ik als lokale volksvertegenwoordiger niets meer in te brengen over dit onderwerp.

Een dieptepunt in onze democratie,” aldus fractievoorzitter Mark Jongeneel, die met zijn partij mordicus tegen de komst van asielzoekers is. “Het is tenenkrommend dat burgemeester Jan de Vries (CDA), zonder de bevolking te raadplegen, zijn vinger heeft opgestoken met de mededeling dat Sliedrecht asielzoekers wil opvangen. Totaal mesjogge!”

Tijdslijn ‘besluitvorming’:
• Donderdag 16 februari, een beeldvormende vergadering, aanvang 20.30 uur (tot 22.30 uur), raadzaal Lockhorst.

• Dinsdag 21 februari, een besluitvormende vergadering, aanvang 20.00 uur, raadzaal Lockhorst.

Dit is puur ontmoedigingsbeleid om zo mensen te weerhouden om in verzet te komen tegen dit collegebesluit. Slydregt.NU gaan er alles aandoen om de Sliedrechter in beweging te laten komen en gebruik te maken van zijn inspreekrecht in deze gemeenteraadsvergaderingen.

Actueel weer

Sliedrecht
licht bewolkt
3.9 ° C
5.6 °
2.2 °
68 %
0.9kmh
29 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
za
8 °
Advertentie
Advertentie