back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsGemeente en Rivas ondertekenen koopovereenkomst Pietersweer

Gemeente en Rivas ondertekenen koopovereenkomst Pietersweer

H’VELD-G’DAM – Het pand van Rivas Zorgroep aan Pietersweer 36 komt in eigendom van gemeente Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen en dhr. Van Roozendaal van Rivas Zorggroep ondertekenden vrijdag 1 december het koopcontract. Het perceel wordt onderdeel van de herontwikkeling van de percelen Pietersweer 32, 34 en 36. Het belangrijkste onderdeel van de herontwikkeling is de nieuwbouw van de scholen CBS Ichthus en OBS De Driemaster.

Omwonenden van Pietersweer ontvangen binnenkort een uitnodiging van de gemeente om mee te denken over de invulling van de herontwikkeling. “Zeker is dat er nieuwbouw komt voor beide scholen. Ook weten we zeker dat er woningen gebouwd gaan worden, zowel vanuit sociaal oogpunt als financieel. Er blijft nog een deel van het perceel over waarvan we nog niet precies weten wat er gaat komen. We hopen dat de buurt met ons mee wil denken over wat we hier mogelijk kunnen realiseren”, aldus wethouder Jan Nederveen. De bijeenkomst wordt gepland in januari 2024.

Nu het perceel van Rivas is aangekocht, kan de gemeente gaan starten met het maken van een ontwerp voor Pietersweer 32-36. Wethouder Jan Nederveen: “Het meedenken van de omwonenden van de Pietersweer is hierin de eerste stap. We willen bij hen beginnen om te kijken hoe het perceel er in de toekomst mogelijk uit kan zien.” De verwachting is dat de scholen binnen enkele jaren hun lessen op de nieuwe locatie kunnen starten. Ook de huidige locatie van CBS Ichthus aan de Pauwtjesmolen komt voor herontwikkeling in aanmerking. De gemeente start pas later met het maken van plannen voor deze locatie. De focus ligt nu bij de herontwikkeling van Pietersweer.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie