back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeAgendaExpositie 'Papier hier' in de Koperen Knop

Expositie ‘Papier hier’ in de Koperen Knop

H’VELD-G’DAM – Centraal in deze expositie staan de vele mogelijkheden die papier biedt voor beeldend kunstenaars. Papier is niet zomaar een alledaags iets. Het is een mooi materiaal waarmee op veel manieren kunstvoorwerpen kunnen worden ontworpen en vervaardigd. Maar ook het nut ervan voor alledaags gebruik komt op de expositie in beeld. Een expositie die is bedoeld voor het hele gezin.

Bij de voorbereiding heeft het museum een groot aantal papierkunstenaars uitgenodigd, die divers werk maken. Zo ontstond een uiteenlopende verzameling kunstwerken van opvallend grote diversiteit: vouwkunst, knipkunst, historisch knipwerk, papiermaché, collages, 3D, origami, kirigami, welfolding en meer.

Op de expositie wordt de kunst gecombineerd met informatie en educatie over papier en een tijdlijn over de geschiedenis van papier.

De winnende werken van de regionale techniekwedstrijd van School & Bedrijf zijn in de expositie opgenomen. Voor de kids is er een spannende speurtocht door de expositie, groepen kunnen een papierarrangement boeken, dat bestaat uit museumbezoek met koffie/thee en appeltaart.

Er is een speciale kinderhoek met papieren meubels. Op enkele beeldschermen zijn presentaties te zien. Tijdens de expositie kan het jaarlijkse detective-spel worden gespeeld, dat loopt door het hele museum en dit jaar aansluit bij het thema papier.

De deelnemers van de expositie zijn: Katinka van Haren (installaties), Ina Fekken (installaties), Reina Klees (collages), Jan Peter Verhave (historisch knipwerk), Arie de Ruiter (knipkunst), Babette Hofstede (papier-maché dierenmaskers), Klara van Langenveld (papier-maché potten op sokkels), Yvonne Fromm (3D korset met rokje), Anja Hollaar (collages 20 x 20), Iduna Snip (3D zwijnskop), Mien Krauweel (origami) en Jolette Flapper (origami), Menno van de Meerakker (origami), Sonal Joshi (kirigami-knipkunst), Ahmad Mohammad (origami) en Lieven Peeters (welfolding).

De expositie loopt tot en met 31 augustus 2024. Museum De Koperen Knop is en rijksmonumentaal pand: Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. Het is open: dinsdag t/m vrijdag 13:00-17:00 uur en zaterdag 11.00-17.00.

In juli en augustus tevens maandag 13:00-17:00 uur. Groepen zijn na reservering ook buiten de vaste tijden welkom. Voor informatie: www.koperenknop.nl. Het museum heeft naast een permanente collectie ook een museumcafé met terras, een theetuin, een museumshop en een royale ontvangstruimte met veel voorzieningen.

Meer informatie vindt u op de website. Vragen mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl of u belt 0184 – 61 13 66.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie