back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeVervallen-TV27 Mei - 'Babbelen bij De Buurman'

27 Mei – ‘Babbelen bij De Buurman’

H’VELD-G’DAM – Maandag 13 mei was de eerste bijeenkomst van ‘Babbelen bij De Buurman’. Een gezellige middag aan een tafel die speciaal is gereserveerd om te babbelen met elkaar. Mensen liepen in en uit, maar niet speciaal voor de babbeltafel.

Toch zijn er gesprekken ontstaan. Naast gesprekken over het weer, de gezellige ruimte van De Buurman, bezigheden van de dag, kinderen en kleinkinderen en vakantie, ging het ook over de historie van Hardinxveld en gewoonten van vroeger.

Gasten van een andere tafel schoven aan bij de babbeltafel en daarmee werd ook het onderwerp dementie aangesneden. Hoe verdrietig het is als je familie te maken heeft met dementie en dat het moeilijk is om er in het openbaar over te praten.

Dat het wel goed is om in gesprek te gaan met elkaar, zodat er een begin wordt gemaakt om mensen met dementie te zien en te ervaren als mensen die kunnen meepraten, ideeën hebben, het leuk vinden om met anderen in contact te zijn, kortom er gewoon mogen zijn. Net zoals iedereen die een andere ziekte heeft.

Dit is waar we naar toe moeten, in een gemeente die dementievriendelijk is. En natuurlijk is het zoeken naar hoe je in gesprek moet gaan met mensen met dementie, weten hoe je ermee om kunt gaan. Door te ervaren hoe het gaat als je iemand met dementie ontmoet, leer je hen te zien als iemand die nog lang mee kan doen in de samenleving.

Daarom zullen vanuit de werkgroep ‘Dementievriendelijke Gemeenten’ bijeenkomsten en trainingen georganiseerd worden waarin men leert dementie te herkennen en te weten hoe je mensen met dementie kunt benaderen.

Op 27 Mei kunt u van 13:30 tot 15:30 uur inlopen en aanschuiven aan de tafel. Wij kijken uit naar uw komst!

Het deelcafé is in het centrum van Hardinxveld-Giessendam, Peulenstraat 159, 3371 AL. Wat u wilt gebruiken kunt u zelf bestellen en afrekenen.

Voor vragen kunt u terecht bij Piety Nijhoff: 06 – 49 99 80 54 en Anke Trapman: 06- 30 37 52 74 of mailen naar: hardinxveldalzheimercafe@gmail.com.

Mocht u meer willen weten hoe het met de Dementievriendelijke Samenleving staat? U bent van harte welkom in het Alzheimercafe van woensdag 22 mei aanstaande van 19:30 uur tot 21:15 uur.

Deze keer zijn we te vinden in zorgcentrum Pedaja, Claversweer 1, 3371 PR Hardinxveld-Giessendam. Spreker is dan Arie Slob, voorzitter regiobestuur Drechtseden en Alblasserwaard van Alzheimer-Nederland.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie