back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuws€2,2 miljoen subsidie voor het terugdringen van de woningnood

€2,2 miljoen subsidie voor het terugdringen van de woningnood

SLIEDRECHT – Geweldig nieuws voor het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht! De gemeente heeft een subsidie van maar liefst € 2.2 miljoen van het Rijk binnengesleept. Met deze subsidie kan de prangende woningnood in Sliedrecht aangepakt worden.

Subsidieregeling Woningbouwimpuls (WBI) extra impuls voor plan Binnenstedelijke Herstructurering
De Woningbouwimpuls (Wbi) is één van de manieren waarop het Rijk gemeente ondersteunt bij het bouwen van meer betaalbare nieuwbouwwoningen. Om in aanmerking te komen moet minstens 50% van het project bestaan uit betaalbare woningen.

De gemeente gaat samen met woningcorporatie Tablis Wonen en vijf klankbordgroepen aan de slag met de binnenstedelijke herstructurering in Sliedrecht. Dit houdt in dat zeven deellocaties (Maaslaan, Middeldiepstraat, Valkweg, Thorbeckelaan, Rembrandtlaan, Professorenbuurt en Dr.Schaepmanstraat) aangepakt gaan worden.

Wethouder Ton Spek: ‘Het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht (BHS) voldoet ruimschoots aan de eisen voor een subsidieregeling vanuit de Woningbouwimpuls (WBI).

Met deze extra impuls kan de gemeente sneller starten met de bouw. En met de integrale samenwerking met Tablis Wonen zorgen we er ook voor dat er veel nieuwe sociale huurwoningen gebouwd gaan worden’.

Deze subsidie gaat de gemeente gebruiken voor de deellocatie Maaslaan, maar ook voor andere locaties die vóór 2035 worden gerealiseerd. De deellocaties Professorenbuurt en Dr.Schaepmanstraat vallen buiten de subsidieaanvraag.

Met de subsidie gaan we ook de openbare ruimte naar de wensen van bewoners inrichten. En voor de aanleg van het groen, de infrastructurele ontsluiting en het opschonen van gronden.

Met de toekenning van deze subsidie hebben we een duidelijk doel voor ogen: de bouw moet in volle gang zijn tegen 2027. We kunnen niet wachten om deze ambitieuze plannen tot leven te brengen en Sliedrecht te transformeren!

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie