back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeNieuwsDonatie voor stichting tegen taaislijmziekte

Donatie voor stichting tegen taaislijmziekte

BLESKENSGRAAF – Rotaryclub Alblasserwaard heeft een cheque, goed voor 20.000 euro, overhandigd aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Het geld is bijeengebracht op de Alblasserwaardse Haring en Paling Party, die de club in juni organiseerde.

Onderdeel van de ‘HPP’ was een veiling met twintig stukken, waaronder een aantal zeer bijzondere ervaringen zoals een dagje meelopen met meesterchef René Tichelaar van sterrenrestaurant De Gieser Wildeman en een tour langs de Feyenoord-hotspots in dé spelersbus van de landskampioen. Dat erop de veilingstukken flink geboden werd, blijkt wel uit de opbrengst van 30.000 euro, waarvan een deel bestemd is voor de wensboom van Rotary Alblasserwaard voor lokale micro hulpverlening en een deel dus voor de Cystic Fibrosis Stichting.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) is dé patiëntenorganisatie voor iedereen met taaislijmziekte en hun naasten. De stichting zet zich in voor een beter en langer leven van iedereen met cystic fibrosis, onder andere door belangenbehartiging, lotgenotencontact en het stimuleren en financieren van wetenschappelijk onderzoek naar taaislijmziekte.

De cheque werd in restaurant De Burgemeester overhandigd aan Jacquelien Noordhoek, directeur van de NCFS (2e van links). Dit gebeurde door Rotary-leden (vlnr) Wim Stuij, Coby van Dongen en Martin Verhoef.

De leden van Rotary Alblasserwaard maken onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid daarbij. Hiertoe heeft de club initiatief genomen voor de Wensboom en organiseert als fundraisers onder andere de Alblasserwaardse Haring Paling Party en de Fietsmolentocht.

De club is opgericht op 16 mei 1989 en heeft een ledenaantal dat schommelt rond de veertig leden. Wekelijks worden bijeenkomsten georganiseerd bij restaurant De Burgemeester voor ontmoeting, afstemming en inspiratie.

 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie