5.4 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeNieuwsBuurtbewoners winnen ronde 'Schoonste buurt van Dordrecht'

Buurtbewoners winnen ronde ‘Schoonste buurt van Dordrecht’

DORDRECHT – Meerdere weken geen afval naast de container? Het Eisingahof bewijst dat het kan! De bewoners van deze straat hielden het 24 dagen achter elkaar schoon rond de container. Daarmee winnen ze de zesde ronde van ‘Schoonste buurt van Dordrecht’.

Wanneer mensen afval naast de containers plaatsen, zorgt dit voor een rommelig straatbeeld. Daarbij trekken de afvalzakken naast de container ratten en ander ongedierte aan. Met de Schoonste buurt-wedstrijd worden inwoners van Dordrecht op een leuke manier gestimuleerd om hun straat netjes te houden.

Zo lang mogelijk schoon
De regels zijn simpel: in 8 weken tijd geen afval of grofvuil naast de container plaatsen. De buurt die dit het langst volhoudt, wint. Een speciale teller naast de container houdt het aantal dagen bij dat er geen afval naast is geplaatst.

Bij veel buurten die meededen met deze wedstrijd lag er normaal gesproken elke 2 dagen afval naast de container. Door het 24 dagen schoon te houden, leveren bewoners van het Eisingahof een mooie prestatie.

Nieuwe ronde start 12 maart
Aan de bewoners van de deelnemende straten van ronde 7 om het stokje over te nemen. Dan staat er een speciale teller bij de 4 containers aan de Dubbeldamseweg Zuid en bij de container aan de Hendrikstraat. Ronde 7 vindt plaats van 12 maart t/m 7 mei.

Wedstrijd werkt
Bewoners van het Eisingahof en de deelnemers van eerdere rondes bewijzen dat het mogelijk is om de omgeving rond de container schoon te houden. Bewoners die hebben meegedaan aan de wedstrijd ervaren hun buurt zelfs als schoner. Bovendien geven ze aan zich meer in te willen zetten voor een schone leefomgeving.

Wilt u ook meedoen?
De Schoonste buurt van Dordrecht loopt nog tot de zomer. Wilt u ook meedoen met uw straat? Meld u dan snel aan op www.dordrecht.nl/deschoonstebuurt. Daar vindt u ook de tussenstanden en de eregalerij met de beste scores.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
5.4 ° C
6.7 °
3.9 °
82 %
0.9kmh
60 %
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
vr
5 °
Advertentie
Advertentie