6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeAgenda18 Maart - 'Als je gezin te maken krijgt met hersenletsel'

18 Maart – ‘Als je gezin te maken krijgt met hersenletsel’

SLIEDRECHT – Ieder jaar worden zo’n 140.000 mensen in Nederland getroffen door hersenletsel als gevolg van een val, een ongeluk, een beroerte of bijvoorbeeld een hersentumor. Het leven na het hersenletsel is compleet anders dan het leven daarvoor, zowel voor de persoon zelf als voor de directe omgeving.

Het NAH Mantelzorgcafé ontvangt Yvonne Kurvers. Zij was net twee jaar gehuwd en met een zoontje die net 1 jaar was geworden, toen haar man aan een aneurysma in zijn hoofd werd geopereerd. Na een 9,5 uur durende operatie, leek het herstel goed te gaan, totdat hij 3 dagen later een hersenbloeding kreeg.

Een jaar opname in een revalidatiecentrum was het gevolg. Yvonne vertelt over haar strijd met de gevolgen van hersenletsel en hoe het uiteindelijk, na jaren, hen dichterbij elkaar heeft gebracht. Een hoopvol ervaringsverhaal, waarmee zij andere naasten een hart onder de riem wil steken.

Let op, het NAH Mantelzorgcafé heeft een nieuwe locatie: de NAH Dagbesteding de Schalm aan Kerkbuurt 126. De avond begint om 19:30 uur; inloop vanaf 19:15 uur. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Er wordt een kleine bijdrage voor consumpties gevraagd.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Mantelzorgpunt van het Bonkelaarhuis op telefoonnummer (0184) 42 05 39 of mailen naar: mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl. Kijk voor meer informatie op: www.sliedrechtdoet.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie