back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVBasisschool Anne de Vriesschool wecyclet certificaat en verjaardagscadeautjes bij elkaar!

Basisschool Anne de Vriesschool wecyclet certificaat en verjaardagscadeautjes bij elkaar!

SLIEDRECHT – Ruim 170 basisscholen, waaronder beide locaties van basisschool Anne de Vriesschool, deden afgelopen najaar mee aan de jaarlijkse Wecycle scholen inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. Dit leverde per school niet alleen afgedankte elektrische apparaten op voor recycling. Namens iedere school doneert Wecycle namelijk verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel nu nog moeilijker hebben.

De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Oude apparaten hebben waarde, dat is de boodschap van Wecycle. Met een donatie aan Stichting Jarige Job namens de deelnemende scholen, leveren de oude ingezamelde apparaten, naast een beloning voor de school ook letterlijk nieuwe cadeautjes op. Op het Wecycle certificaat dat de school ontvangt staat dan ook de vermelding van de geleverde bijdrage aan een beter milieu en nieuwe grondstoffen, en de maatschappelijke bijdrage aan Stichting Jarige Job.

Kinderen een onvergetelijke verjaardag bezorgen
Bij de Wecycle scholencampagne worden jaarlijks ook ca 90.000 gratis leskranten verspreid. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN: “De inzet van scholen is geweldig. Kinderen leren zo duurzaam om te gaan met hun apparaten, soms recyclen, soms een tweede kans geven. Wij noemen dat wecyclen. Dit wordt voor hen een normaal werkwoord.”

Deze donatie helpt Stichting Jarige Job om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Deze samenwerking laat zien dat de circulaire en sociale economie heel goed samengaan. Extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat is een toekomstbestendige combinatie.”

www.stichtingjarigejob.nl

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie