back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeAgenda4 December - NL-Alert testbericht

4 December – NL-Alert testbericht

NEDERLAND – Maandag 4 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit. Zo ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wanneer je deze ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Zuid-Hollanders van 12 jaar en ouder (91%) het NL-Alert testbericht.

Het NL-Alert testbericht wordt op de eerste maandag van juni en december verzonden. Hierin staat duidelijk dat het om een test gaat. Het ziet er zo uit: ‘NL-Alert 4-12-2023 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required.’ Let op: het testbericht kan hard klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Het is daarom handig om net voor 12.00 uur je koptelefoon af te doen of je oordopjes uit je oren te halen.

Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht en doe wat er staat. Ook als je nog niets merkt van de noodsituatie. Is er een brand en staat er in het NL-Alert dat je ramen en deuren gesloten moet houden? Dan is het belangrijk dit advies op te volgen. Want de rook van de brand kan bijvoorbeeld schadelijke stoffen verspreiden. Informeer ook altijd anderen als je een NL-Alert ontvangt. Want het kan zijn dat iemand de noodmelding nog niet gezien heeft. Vermoed je dat iemand een NL-Alert niet ontvangen heeft? Uit onderzoek blijkt dat 66% van de Zuid-Hollanders het dan vanzelfsprekend vindt om de ander te informeren.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt bij noodsituaties. Je ontvangt NL-Alert op je mobiele telefoon. Het alarmgeluid van NL-Alert klinkt anders dan een normaal bericht. Om NL-Alert te ontvangen, moet je mobiel aanstaan. Verder hoef je niets in te stellen. NL-Alert is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. En je ziet NL-Alert op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties. Een NL-Alert testbericht helpt bij die voorbereiding. Toch is het goed om rekening te houden met een onverwachte dreiging. Een grote stroomuitval, overstroming of extreme hitte kan grote gevolgen hebben voor jou en de mensen om je heen. Daarom is het slim om je juist nu hierop voor te bereiden. Door met mensen om je heen te bespreken wat jullie samen kunnen doen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is. En een noodpakket samen te stellen. Kijk voor meer informatie op www.denkvooruit.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie