Sliedrecht
woensdag, mei 1, 2024
HomeSportHKC/Creon Kozijnen kansloos in Nijeveen

HKC/Creon Kozijnen kansloos in Nijeveen

H’VELD-G’DAM – Ook na twee wedstrijden in de Kenonz Korfbal League staat HKC/Creon Kozijnen nog met lege handen. De ruime en kansloze 26-16 nederlaag in Nijeveen tegen DOS’46/VDK Groep kwam aan. DOS’46/VDK Groep nam hiermee voor eigen publiek uitstekend revanche op de mislukte seizoen opening in Wormer waar met 12-12 gelijk gespeeld werd tegen Groen-Geel. HKC/ Creon Kozijnen zal lering moeten trekken uit deze nederlaag en deze gebruiken om ook hier weer sterker van te worden.

Een treffen tegen DOS’46/VDK Groep in de eigen sporthal De Eendracht was op voorhand al als lastig beschouwd. Zeker na de teleurstellende eerste wedstrijd van DOS’46/VDK Groep waarin het slechts tot een 12-12 gelijkspel tegen Groen-Geel wist te komen. De thuisploeg had voor eigen publiek dus iets recht te zetten.

HKC/Creon Kozijnen had op haar beurt dan wel verloren van grote buur PKC/Vertom maar had na deze nederlaag ook lof geoogst. Vooraf dichte HKC/Creon Kozijnen zich dan toch ook wel enige kansen op een resultaat toe. Voorwaarde hiervoor dat dan wel alles binnen het team van Ekelmans en Kamsteeg moest kloppen en iedereen opnieuw een hoog niveau moest bereiken.

In de eerste 20 minuten een sterk en agressief DOS’46/VDK Groep wat duidelijk liet zien niet nogmaals tegen een zeperd aan te willen lopen. In deze fase kon HKC steeds reageren op de voorsprong van de thuisploeg en steeds, zij het op het tandvlees, aanhaken qua scores. DOS’46/VDK Groep bracht veel power via de fysiek sterke mannen en kon meer herhalen.
Aan het einde van de eerste helft sloeg de thuisploeg het eerste gaatje. Een 12-9 ruststand tot gevolg. Bij HKC/Creon Kozijnen leek de energie in deze fase ook weg te lopen en was het geloof op een resultaat niet meer zichtbaar. De rust kwam voor de bezoekers dan ook op een goed moment.

De tweede helft werd voor HKC/Creon kozijnen helaas nimmer meer een wedstrijd. DOS’46/VDK Groep was sterker en beter, had HKC in de tang en was niet van plan meer los te laten. Bij het door Klop Watersport en BMN De Klerk gesponsorde team ging in deze fase veel mis en bleken de doelpunten duur. De thuisploeg ging onder aanvoering van Zuid-Hollander Christian Dekkers wel door met scoren en liep steeds verder weg. Bij een 24-16 tussenstand was HKC ook niet meer bij machte om de stand een meer dragelijker karakter te geven. Het slotakkoord inclusief een buzzerbeater voor de thuisploeg wat hiermee de eindstand op 26-16 bepaalde.

Een bittere pil waar lering uit getrokken zal moeten worden voor de komende wedstrijden. DOS’46/VDK Groep gaf HKC/Creon Kozijnen een les wat het spelen in de Korfbal League betekend. Lichtpunt van deze avond de rentree van Nadhie den Dunnen in HKC/Creon Kozijnen 2 waar ze na lang blessureleed weer haar eerste korfbalminuten kon maken.

Aanstaande zaterdag speelt HKC/Creon weer thuis in eigen sporthal Het Dok. Tegenstander LDODK/Rinsma Modeplein uit Gorredijk. Na topfavoriet PKC/Vertom opnieuw één van de absolute topteams uit de League welke op bezoek zal komen. Aanvang van de wedstrijd om 18:30 uur.