back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeAgenda4 April - Rode Kruis filmavond 'Eye in the Sky'

4 April – Rode Kruis filmavond ‘Eye in the Sky’

REGIO – Het Rode Kruis district Zuid-Holland Zuid organiseert een filmavond over humanitair oorlogsrecht. Aan de hand van de oorlogsfilm ‘Eye in the Sky’ zullen gastdocenten van het Rode Kruis meer vertellen over de regels in oorlogstijd en de rol van het Rode Kruis in oorlogsgebieden.

Humanitair oorlogsrecht gaat over regels die tijdens een oorlog gelden en waar de strijdende partijen zich aan dienen te houden. Regels om bijvoorbeeld het gebruik van wapens en extreem geweld te begrenzen, maar ook om het leed van mensen die niet meedoen aan de strijd (zoals burgers) te verzachten.

Vandaag de dag is het humanitair oorlogsrecht actueler dan ooit. Bijna iedere dag lezen, horen of zien we in het nieuws dat het humanitair oorlogsrecht wordt geschonden, bijvoorbeeld door een bombardement op burgers of het doden van krijgsgevangenen. Het Rode Kruis wil met de filmavond voorzien in voorlichting over dit belangrijke onderwerp.

Iedereen is vanaf 19:00 uur van harte welkom in de Leonardozaal van het Da Vinci College aan de Leerparkpromenade 100, Dordrecht. Aanvang: 19.30-22.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is wel gewenst. Dit kan door te mailen naar: hor.districtzhz@rodekruis.nl of door het scannen van de QR-codecode:

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie