14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TV25 November - Kapelconcert ROV Cantate Domino

25 November – Kapelconcert ROV Cantate Domino

REGIO – Dit is het negende concert in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk. Deze keer is Reformatorisch Oratorium Vereniging Cantate Domino o.l.v. Piet den Uil te gast. Het koor wordt begeleid door organist Johan den Hoedt en violiste Alisa van Dijk.

Cantate Domino werd in 2012 opgericht door dirigent Piet den Uil. Piet studeerde koordirectie en orgel bij o.a. Joop Schets en Arie J. Keijzer. Het koor zingt repertoire vanaf de Renaissance tot moderne werken, maar deze middag ligt de focus op oratoria van Mendelssohn.

De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur. De toegang is slechts €10 (kinderen t/m 15 jaar gratis toegang). Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat, slechts 100 meter van de kerk. Voor meer info: www.alisavandijk.nl en www.nicoblom.nl. Iedereen is hartelijk welkom!.

Johan den Hoedt is zowel organist als koordirigent. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam), de Morgensterkerk te Papendrecht en de Maranathakerk te Werkendam. Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus.

U hoort deze middag een afwisselend en feestelijk programma met koorwerken van Felix Mendelssohn; de mooie orgelsolo ‘Andante mit Variationen’ eveneens van Mendelssohn en de intense ‘Largo’ van Francesco Veracini voor viool en piano. Het concert is absoluut bijzonder.

Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn. Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie