6.7 C
Sliedrecht
zondag, april 21, 2024
HomeAgenda23 Maart - Joodse Muziek in de Trinitatiskapel

23 Maart – Joodse Muziek in de Trinitatiskapel

DORDRECHT – Het is Joods Thema Concert in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk. Henske Bakker en Alisa van Dijk spelen graag muziek van Joodse afkomst.

Deze avond belichten ze verschillende stromingen in deze speciale genre. Er worden Joodse stukken uitgevoerd van zowel klassieke componisten als Maurice Ravel, als traditionele Klezmers en meeslepende Sefardische melodiën. Beide musici lichten de achtergrond van de stukken toe zodat de muziek nog meer aanspreekt tot de luisteraar.

Henske is een van huis uit klassiek georiënteerde panfluitiste, die zich door de jaren heen op meer stijlen heeft toegelegd. Ze is vanuit haar opleiding goed thuis in de barok en nieuwe muziek. Ze begon haar panfluitlessen bij Gerard Rijken van Olst en vervolgde die bij Liselot Rokyta.

In 2011 behaalde ze haar Bachelor of Music aan het Conservatorium van Amsterdam bij Matthijs Koene. Henske heeft daarbij vele masterclasses in binnen- en buitenland gevolgd, gericht op de Roemeense muziek. Bij Mihai Scarlat speelde ze een tijd in zijn Roemeense ensemble.

Henske heeft een grote lespraktijk en geeft geregeld concerten in kleine bezettingen, zoals met orgel, piano en viool.

Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treedt ook regelmatig op met Dordtse musici zoals organisten Johan den Hoedt en Hans Okkerse, en met Rotterdamse stadsorganist Adriaan Hoek. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht. Alisa en Henske hebben al een aantal jaar een duo en spelen van barok tot moderne werken.

Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen eye-openers (en ear-openers) zullen zijn.

De aanvang is 19:30 uur. De deur is open om 19:00 uur. De toegang is slechts €10,– / kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang. Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht. Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat, slechts 100 meter van de kerk. Voor meer info: http://alisavandijk.nl en http://henskebakker.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
77 %
1.8kmh
82 %
zo
6 °
ma
9 °
di
11 °
wo
10 °
do
10 °
Advertentie
Advertentie