Sliedrecht
zaterdag, juli 27, 2024
HomeVervallen-TVZwak HKC verliest in Alphen aan de Rijn

Zwak HKC verliest in Alphen aan de Rijn

ALPHEN A/D RIJN /H’VELD-G’DAM – In het vervolg van de competitie in de KL2 heeft HKC zich in de eerste wedstrijd van 2023 geen dienst bewezen. Het betere spel en dito resultaten van de voorgaande 3 duels kon zaterdag geen vervolg worden gegeven. Een zielloos spelend HKC liep tegen een kansloze nederlaag aan tegen een ook zeker niet groots Tempo uit Alpen aan de Rijn.

Zaterdag 14 januari 2023 kans voor HKC om in de uitwedstrijd bij nummer 3 van de ranglijst AW/DTV de kater van de slechte start weg te spoelen. De Amsterdammers verloren ook hun duel zaterdag in Arnhem bij Oost-Arnhem. Uitslag van dit duel 26-24. Er zal dan qua beleving, strijd en spelplezier een ander HKC moeten staan.

Wedstrijdverslag
HKC trainers/coaches Ekelmans en Kamsteeg konden voor het duel tegen Tempo geen beschikking doen op Veerle Havelaar die geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Janine Sterrenburg had op haar plaats haar eerste basisplaats van dit zaalseizoen toegewezen gekregen. Merijn Sevenhuysen begon vanaf de bank. Bij Tempo ontbrak schutter Jelle Steenbeek in verband met vakantie.

In de beginfase van de wedstrijd zijn het beide verdedigen welke domineren. Na ruim 5 minuten is het Mabel Havelaar welke het HKC publiek voor de eerste keer doet juichen en de brilstand van het scorebord schiet. Een aantal seconden later is het Tempo wat de 1-1 laat noteren.Tempo komt op 2-1 voor het eerst op voorsprong na een wanhoopspoging onder grote druk welke knap met 1 hand binnenvalt.

De thuisploeg scoort hierna ook de 3-1 en 4-1. Via een doelpunt van Jop Brouwer op 4-2 het verschil weer terug naar 2 doelpunten. Opnieuw 2 doelpunten van Tempo brengt de stand op 6-2. HKC heeft duidelijk aanvallend de vorm niet en straalt weinig plezier en beleving uit.
Vanaf de 9-4 volgt een betere fase voor HKC en op 9-7 is HKC weer terug in de wedstrijd. Tempo speler Edwin van der Weijde scoort nog 2 keer voor de rust waarbij hij verdedigend te weinig druk krijgt geboden en bepaald hiermee de ruststand op 11-7. Een zwakke eerste helft van HKC wat met name aanvallend geen potten kan breken.

Het begin van de 2e helft is met doelpunten van Jiske van Brenk en Mark Klop voor HKC. Helaas kan deze opleving geen vervolg worden gegeven. Ook in deel 2 wil het niet gaan lopen voor HKC. Een 10-16 tussenstand na 10 gespeelde minuten spreekt boekdelen en niks lijkt erop dat dit tij gekeerd zal kunnen worden. Via diverse wissels wordt geprobeerd om de ploeg aan de gang te krijgen maar ook deze wissels sorteren niet het gewenste effect.
Teveel spelers geven niet thuis en halen niet hun normale niveau. Tempo speelt ook zeker niet groots maar wel stukken beter en effectiever dan HKC. Op 18-11 de grootste achterstand in de wedstrijd. Het laatste deel van de wedstrijd, waarin Fenna Zwang kort voor tijd geblesseerd het veld moet verlaten, is iets beter.

De nederlaag kan qua stand hierin een dragelijker karakter worden gegeven. Op 23-20 fluiten de arbiters voor de laatste keer. Een kansloze nederlaag voor HKC wat de komende weken snel verbetering zal moeten laten zien.