6.6 C
Sliedrecht
maandag, april 22, 2024
HomeVervallen-TVZet je licht AAN gepromoot bij middelbare scholieren in Hardinxveld-Giessendam

Zet je licht AAN gepromoot bij middelbare scholieren in Hardinxveld-Giessendam

H’VELD-G’DAM – Op donderdag 1 december 2022 is de Zet je licht AAN campagne onder de aandacht gebracht bij middelbare scholieren van de Calvijnschool in Hardinxveld-Giessendam. Een promotieteam informeerde de jongeren over het belang van zichtbaar zijn in het verkeer. Ze kregen hulp van wethouder Arjan Meerkerk. “Met fietsverlichting loop je minder risico om in het donker bij een verkeersongeval betrokken te raken. Het is daarom belangrijk dat je licht het doet, en zet het AAN als je in het donker fietst.”

De promotiemedewerkers en de wethouder spraken de fietsende leerlingen aan. Op een flyer vulden ze een korte quiz in met vragen over het belang van werkende fietsverlichting. Uit onderzoek blijkt dat zo’n driekwart van de fietsers hun licht aan doet. Een kwart echter nog niet. En daarmee lopen ze onnodig risico. De redenen voor het niet voeren van goede verlichting lopen uiteen. Verlichting is kapot of gestolen, lampjes zijn vergeten of batterijen zijn leeg. Het voeren van goede, vaste verlichting helpt om een aantal van deze redenen te voorkomen.

Arjan Meerkerk: “Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige verkeerssituatie en maken we een punt van nul.”

Campagne AAN in het donker
In november en december kun je op straat en in de media uitingen en acties tegenkomen van de campagne AAN in het donker. Het ROV Zuid-Holland laat de campagne lopen gedurende de gehele wintertijd.

foto: aangeleverd

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
6.6 ° C
7.9 °
5.5 °
56 %
2.7kmh
2 %
ma
5 °
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
13 °
Advertentie
Advertentie