back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsYulius ontvangt het keurmerk 'Vrijwillige Inzet Goed Geregeld'

Yulius ontvangt het keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’

REGIO – Yulius mag de komende vier jaar het keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) voeren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Onderwijsmuseum in Dordrecht heeft bestuurslid Daniëlle Santen op donderdag 6 juli uit handen van Merel ten Haaf van Inzet 078 het bijbehorende certificaat in ontvangst genomen. Inzet 078 is het het kennis- en adviescentrum vrijwillige inzet in Dordrecht.

Het NOV-keurmerk laat zien dat Yulius structureel werkt aan goed vrijwilligersbeleid en vrijwilligersmanagement. Het certificaat geeft ook aan dat vrijwilligers trots zijn op Yulius. Bovendien staat het NOV-keurmerk voor de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de organisatie.

Voor het behalen van het certificaat zijn op meerdere locaties in het werkgebied van Yulius kringgesprekken gevoerd, heeft er een evaluatie plaatsgevonden en is er een tevredenheidsonderzoek gehouden onder vrijwilligers.

Bovendien zijn de ideeën voor het jaarplan 2024 met vrijwilligers besproken en zijn er gesprekken met hen gevoerd om na te gaan hoe zij het vrijwilligerswerk in de
praktijk ervaren.

Goed geregeld
Directeur Mens & Organisatie Annemieke Bok gaf na de uitreiking van het certificaat aan dat vrijwilligers het verdienen dat de organisatie de zaken goed regelt. Zij bedankte de coördinatoren Saskia Dekker en de collega’s voor het vele werk dat zij hebben verzet om het NOV-certificaat voor Yulius te behalen.

Ook bedankte zij alle vrijwilligers voor hun inzet. ‘Vrijwilligers hebben allemaal een gemeenschappelijk kenmerk: de wens om iets zinvols bij te dragen aan de maatschappij en de medemens. Daarnaast is ook steeds vaker te horen dat vrijwilligers de wens hebben zichzelf via vrijwilligerswerk verder te ontwikkelen.

En dit leidt tot een grote mate van betrokkenheid bij hun taak. Hartelijk dank daarvoor,’ zei Annemieke, die benadrukte dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor Yulius.

Glansrijk geslaagd
Volgens Merel ten Haaf van Inzet 078 was het voor de NOV geen moeilijke beslissing om op basis van haar advies het keurmerk toe te kennen. Als sterke punten noemde zij: de fijne sfeer binnen de organisatie, de waardering van en de communicatie naar de vrijwilligers en de hoge mate van diversiteit van de vrijwilligers.

‘Yulius is glansrijk geslaagd. In Nederland hebben nu ruim negentig organisaties het keurmerk. In Dordrecht is Yulius op dit moment de enige organisatie die het NOV-keurmerk heeft behaald. Dat is meer dan een felicitatie waard’.

Honderd vrijwilligers
Op dit moment zijn binnen Yulius zo’n honderd vrijwilligers actief in allerlei verschillende functies.

Zo zijn zij onder meer actief op de inlopen als activiteitenbegeleider, op de beschermde woonvormen en klinieken als ‘maatje’ voor individuele cliënten, op de polikliniek als ervaringswerker bij groepsbehandeling, op de gespecialiseerde scholen bij allerlei ondersteunende activiteiten zoals administratie, leesonderwijs en lessen techniek en op het hoofdkantoor in de ondersteuning van onder meer de cliëntenraad.

Over Yulius
Yulius is specialist in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen. Jaarlijks behandelen we meer dan 10.000 mensen met lichte of ernstige klachten. Ook is Yulius specialist op het gebied van gespecialiseerd onderwijs voor bijna 1.500 kinderen en jongeren met psychiatrische uitdagingen.

Yulius heeft drie basisscholen en diverse middelbare scholen voor vmbo en havo. Het werkgebied van Yulius is de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie