5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVWOZ-waarde waarschijnlijk gestegen

WOZ-waarde waarschijnlijk gestegen

REGIO – Het klinkt als een tegenstelling. De huizenprijzen zijn aan het dalen, maar de kans is groot dat de WOZ-waarde op uw aanslag gemeentelijke belastingen hoger is dan vorig jaar. Die aanslag komt er deze maand weer aan. Hoe zit dit? Het komt doordat de WOZ-waarde voor dit jaar gebaseerd is op de verkoopcijfers van een jaar eerder. Toen was de woningmarkt nog heel anders dan nu.

De waardepeildatum ligt altijd een jaar voor het belastingjaar. Dus voor het belastingjaar 2023 geldt als waardepeildatum 1 januari 2022. Je zou kunnen zeggen dat de waardering van nu het beeld schetst van 1 januari vorig jaar. Er zit dus altijd een vertraging in.

De wet WOZ staat voor Wet Waardering Onroerende Zaken en zorgt ervoor dat alle overheden dezelfde waardering voor woningen en bedrijfspanden gebruiken. Zo bepaalt de WOZ-waarde de hoogte van een aantal belastingen bij:
•    Gemeente (onroerende zaakbelasting);
•    Belastingdienst (inkomsten-, vennootschaps- en erfbelasting);
•    Waterschap (watersysteemheffing).

Het is belangrijk dat uw WOZ-waarde juist wordt vastgesteld. SVHW waardeert voor uw gemeente de woningen en de bedrijfspanden.

Kijk op www.svhw.nl. Daar vindt u een ook een handige uitlegvideo over hoe de WOZ tot stand komt en het bericht Waarderingskamer over ontwikkelingen rondom de WOZ-waarde.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie