back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsWerkzaamheden 'Boring onder de Merwede' opnieuw uitgesteld

Werkzaamheden ‘Boring onder de Merwede’ opnieuw uitgesteld

SLIEDRECHT – Deze week stond voor het warmteproject ‘Boring onder de Merwede’ de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht gepland. Door onverwachte grondproblemen zijn de werkzaamheden opgeschort.

Op dinsdagmiddag 9 april hebben HVC en aannemer A.Hak helaas moeten besluiten om de ‘intrekoperatie’ voor het project ‘Boring onder de Merwede’ opnieuw uit te stellen. Door een blijvend instabiele boortunnel is het risico te groot om de leidingstreng van 1200 meter onder de Merwede rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht aan te brengen.

In overleg met aannemer A.Hak, gemeente Sliedrecht, Rijkswaterstaat en de nood- en hulpdiensten zal HVC de werkzaamheden opnieuw inplannen. Via de (lokale) media, www.hvcgroep.nl/boring, de BouwApp en social media houden we bewoners op de hoogte van de nieuwe planning.

Wat betekent dit voor de omleidingen en afsluitingen?
Door dit besluit zijn alle verkeersmaatregelen rondom Sliedrecht-West per direct afgeschaald. Het verkeer kan sinds 14:30 uur weer gebruik maken van de eerder afgesloten wegen (Ouverture, Parallelweg).

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie