13.7 C
Sliedrecht
vrijdag, mei 24, 2024
HomeVervallen-TVWatersnood expositie in Sliedrechts Museum

Watersnood expositie in Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – 70 jaar geleden, in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 braken de dijken door in Zeeland en overstroomde een groot deel van deze provincie en van Zuid-Holland en Brabant. Ook Sliedrecht ontkwam er niet aan.

In het Sliedrechts Museum wordt een film vertoond over de watersnood en alle gevolgen van dien in Sliedrecht. In de Raadzaal van het museum liggen boeken en foto’s om te lezen en bekijken en om met elkaar herinneringen of verhalen van ouders/grootouders op te halen. De watersnood expositie is te zien op zaterdag 28 januari, woensdag 1 februari en zaterdag 4 februari.

De huidige wisselexpositie over de archeologische vondsten is ook nog te zien in het museum t/m eind februari.

Foto: aangeleverd door het Sliedrechts Museum

Meer informatie
Het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt 99 is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn € 2,– voor volwassenen, € 1,– voor museumjaarkaarthouders en kinderen. Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden.

Aanmelden kan via de e-mail info@sliedrechtsmuseum.nl. Meer weten over het Sliedrechts Museum kijk op www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op Facebook en Instagram.

 

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13.7 ° C
15.6 °
11.7 °
90 %
0.5kmh
53 %
vr
14 °
za
18 °
zo
20 °
ma
17 °
di
11 °
Advertentie
Advertentie