back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeVervallen-TVWaar is wat te doen tijdens Koningsdag, je leest het hier!

Waar is wat te doen tijdens Koningsdag, je leest het hier!

REGIO – Heb je de oranjespullen al klaarliggen, maar nog niets op de planning? Hier een overzicht van de activiteiten in de Drechtsteden op Koningsdag 2024.

Dordrecht
In Dordrecht trappen ze af met het Jubal drum en bugle corps. Zij maken een rondgang door de binnenstad en geven een kort concert aan de Vest. Daarna kunt u meteen door naar het stadhuis voor de traditionele aubade.

Dat duurt namelijk van 10:30 tot 11:30 uur. Er is muzikale ondersteuning aanwezig en burgemeester Wouter Kolff is er bij om de koning te vertegenwoordigen. Tijdens de aubade speelt Jubal, JD’s Big Band en zingt Kinderkoor de Kerkuiltjes Hollandse liedjes voor de bezoekers.

De Oranjemarkt vindt plaats in het centrum van Dordrecht. Hier kun je tweedehands spullen verkopen, mits je een kraampje hebt gehuurd. En er is een vrijmarkt voor kinderen in de kloostertuin. De Oranje- en vrijmarkt worden allebei gehouden van 9:00 tot 17:00 uur.

Voor de feestliefhebbers is er dertien uur lang muziek. Dat begint bij horecagelegenheid Finn’s eten en drinken. Finn’s Koningshouse 2024 duurt van 13:00 tot 21:00 uur op het Blauwpoortsplein.

Daarna gaat het feest verder tijdens de Koningshouse afterparty in de powerstage van Poppodium Biblelot. Je maakt daar van 21:00 tot 02:00 uur een reis terug in de tijd met melodieën uit de 90’s en 00’s.

Sliedrecht
Burgemeester Jan de Vries zal de oranjedag in Sliedrecht rond 10:00 uur openen. Er is een jeugdmarkt op het Dr. Langeveldplein en optredens van muziekvereniging Crescendo met zangeres Sterre en de jeugd brassband van Wilhelmus.

In de Kerkbuurt is ook een jeugdmarkt, hier met braderie en straatartiesten. En wie lekker op het terras wil vertoeven kan terecht op het horecaplein. Op het Merwedeplein worden optredens gegeven door United by Music, Jan pak de Leuning en Whisigar.

Hardinxveld-Giessendam
Ook in Hardinxveld-Giessendam kun je de longen uit je lijf zingen tijdens de aubade voor het gemeentehuis. Die wordt om 9:30 uur gehouden. Na de aubade gaat het feest door in de plaatselijke woonzorgcentra. Daar worden namelijk concerten gehouden.

Papendrecht
Koningsdag in Papendrecht heeft als thema ‘Papendrecht, daar zit muziek in’. Dus, wat staat er op het programma? De dag begint traditioneel met de aubade. Er is ook een optreden van muziekvereniging Excelsior met hun ‘saxofoon en steelband’.

De Muziektent aan de Kazernestraat heeft een open podium voor plaatselijk (en regionaal) talent en op het Marktplein kun je terecht voor een optreden van Stevie J, ‘een geweldenaar op de piano’.

Bij de aanlegsteiger van de Waterbus staat het podium van Willaerts, waar verschillende artiesten optreden. En tot slot is er op het Drierivierenpunt een groot vuurwerkspektakel.

Zwijndrecht
Op Koningsdag in Zwijndrecht ontvangen alle bewoners in de verzorgingshuizen en woonlocatie’s voor mensen met een verstandelijke beperking een oranje tompouce.

Er is een oranjebraderie op de Burgemeester de Bruïnelaan met 200 kramen. Daarnaast vind je vertier op de kleedjesmarkt met ruim 500 kleedjes, het feest van Haciënda, kinderfeest op het schoolplein van basisschool de Toermalijn en tussen het gemeentehuis en de Kiboe hoeve rijdt een gratis pendelbusje.

De kermis en het grote muziekpodium maken het een Koningsdag in Zwijndrecht met voor ieder wat wils.

Alblasserdam
In Alblasserdam hijsen ze de vlag om 11:00 uur vanaf het hoofdpodium op het feestterrein bij Landvast.

Burgemeester Jan Willem Boersma trapt de dag om 11:15 uur af met de voorzitter van Oranjecomité Alblasserdam Wiebe van Bockel en presentator Wally. Om 11:30 uur geeft de Vrolijke Noot van Soli Deo Gloria een miniconcert, gevolgd door een optreden van YV Dance van 12:00 tot 12:30 uur.

In de tussentijd kun je op het horecaplein terecht voor hapjes en drankjes. De rest van de middag is er genoeg te doen voor kinderen zoals: racen over de quadbaan, meerdere luchtkussens, modelboten door A.M.V.Z, gratis schminken, een stormbaan en lekkernijen als popcorn, suikerspin en stroopwafels.

Voor de Disney liefhebbers is Elsa aanwezig rond 14:15 uur en Pikachu om 15:15 uur.

Kom je met het hele gezin? Dan kun je meedoen aan de Orange Family Bingo van 14:30 uur en genieten van Johnny Valentino om 15:30 uur. Als je dan nog niet uitgefeest bent vind er een optreden plaats door UNBEND! En er is een DJ aanwezig om de pauzes levendig te houden.

Bij winkelcentrum Makado is een kleedjesmarkt voor kinderen en er worden oranje tomsoesjes uitgedeeld. Als je klaar bent bij de rommelmarkt in de Drentse Buurt, die duurt van 10:00 tot 19:00 uur, kun je meteen door naar de kerkstraat voor optredens.

Hendrik-Ido-Ambacht
Ook in Hendrik-Ido-Ambacht is er genoeg te doen. Er is een oranjebraderie en bij De Schoof hoor je muziek op het plein met een kleedjesmarkt, modelboten en kinderattracties. Die activiteiten duren van 10:00 tot 16:00 uur.

Bij Winkelcentrum Hoog Ambacht zijn vergelijkbare dingen te doen. En voor de verkopers die te oud zijn voor de kleedjesmarkt, is er ook een kofferbakverkoop. Op de Graaf Willemlaan kun je vrachtwagen trekken of spijkerbroekhangen van 13:00 tot 15:00 uur.

Dit bericht is geschreven door Pim Takkenkamp voor RTV Dordrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie