21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVVijf regionale ziekenhuizen doen mee aan nationale stakingsdag 16 maart

Vijf regionale ziekenhuizen doen mee aan nationale stakingsdag 16 maart

REGIO – Ziekenhuismedewerkers in het hele land leggen donderdag 16 maart voor 24 uur het werk neer. Het gaat om 64 ziekenhuizen, waarvan er vijf in onze regio zijn. Personeel van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam en Schiedam, het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem sluit zich bij de stakingsactie aan. Alleen de spoedeisende hulp gaat op deze dag door.

De ziekenhuizen werken op donderdag 16 maart volgens zogeheten zondagsdiensten. De stakingsdag begint om 08:00 uur. De hele dag zijn er diverse activiteiten die verschillen per ziekenhuis. Ook zullen vakbondsbestuurders en ziekenhuismedewerkers spreken.

De vakbonden willen een betere cao voor de ruim 200 duizend werknemers in de 65 ziekenhuizen en 14 revalidatiecentra in Nederland. De vorige cao liep op 31 januari 2023 af.

De bonden eisen onder meer tien procent loonsverhoging voor een jaar, plus honderd euro. Ook willen ze een volledige reiskostenvergoeding voor mensen die met het ov reizen en een verhoging van de kilometervergoeding.

Volgens het FNV voelen de stakende ziekenhuismedewerkers zich in de steek gelaten door de werkgevers, verenigd in Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. “Het enige dat wordt gevraagd, is behoud van koopkracht en verlagen van de werkdruk”, zegt Elise Merlijn, bestuurder van FNV Zorg & Welzijn.

Bron mediapartner Rijnmond

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie