back to top
20.3 C
Sliedrecht
zaterdag, juli 20, 2024
HomeVervallen-TVVermoedelijke doelwit van 'vergisontvoering' na bedreigingen en aanslagen nu zelf uit woning...

Vermoedelijke doelwit van ‘vergisontvoering’ na bedreigingen en aanslagen nu zelf uit woning Alblasserdam gehaald en aangehouden

ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdag de man uit Alblasserdam aangehouden die vorig jaar in beeld kwam als het ‘beoogde doelwit van de zogeheten vergisontvoering’. Het gaat om de nu 60-jarige Alex R. Hij werd uit de woning van zijn vriendin aan De Boezem gehaald. Op hetzelfde tijdstip hield de Zeeuwse politie in Tholen de zakenpartner van R. aan en diens zoon werd opgepakt in Den Haag.

De gecoördineerde actie van de Rotterdamse en Zeeuwse politie vond plaats rond 14:00 uur. Fotograaf Peter Stam van Alblasserdams Nieuws, die getipt was, kon in Alblasserdam de gehele actie volgen. De politie kwam met zwaar geschut en leidde Alex R. gekleed in joggingbroek en met zwarte pantoffels aan naar buiten. Na doorzoeking van de woning werden gegevensdragers in beslag genomen. Ook werd een dure bolide met Zwitsers kenteken weggetakeld.

R. kwam vorig jaar in beeld nadat in het Noord-Hollandse Cruquius de toen 56-jarige André V. op 5 augustus 2021 met veel geweld in een auto gesleurd werd en vijf dagen spoorloos was. Toen zijn ontvoerders erachter kwamen dat ze de verkeerde te pakken hadden, werd V. na vijf dagen gewond uit een auto gezet in een woonwijk in Delft. Hij vroeg bij het eerste huis dat hij tegenkwam om hulp. Voor de ‘vergisontvoering’ staan inmiddels verdachten uit onder meer Dordrecht, Zwijndrecht en Rotterdam terecht.

Aanslagen op huizen in Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht
De zaak stond al snel bekend als de zogeheten vergisontvoering, omdat justitie vermoedt dat Alex R. het eigenlijke doelwit van de ontvoerders was. Die werd al snel na de vergisontvoering alsnog op de korrel genomen. Dat gebeurde onder meer met het plaatsen van explosieven, beschietingen en dreigbrieven bij huizen en bedrijven in Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht, en later ook in Zeeland. De panden werden vanwege herhalingsgevaar een tijd gesloten op last van de betrokken burgemeesters.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
20.3 ° C
21.7 °
18.9 °
77 %
0.5kmh
8 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
20 °
wo
18 °
Advertentie
Advertentie