back to top
13 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeVervallen-TVVerloop Jaarwisseling Sliedrecht

Verloop Jaarwisseling Sliedrecht

SLIEDRECHT – Veel Sliedrechters genoten van een gezellige viering van oud en nieuw. In de aanloop naar de jaarwisseling was er in verschillende delen van Sliedrecht overlast door het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk.

Dit is helaas in lijn met het landelijke beeld. Drie weken na de jaarwisseling hebben wij de balans opgemaakt. De jaarwisseling verliep relatief rustig. Helaas zijn er weer veel vernielingen aangebracht en werden ook professionals belaagd.

Burgemeester Jan de Vries: ‘Ik vind het onacceptabel dat onze BOA’s en andere toezichthouders zijn bekogeld met vuurwerk. Van onze hulpverleners en toezichthouders blijf je af. Zij werken ten dienste van onze gemeenschap en moeten veilig hun beroep kunnen uitoefenen’.

Er zijn weer veel vernielingen aangebracht aan gemeentelijke eigendommen: 22 gele prullenbakken (kosten ruim 400 euro per stuk) en vijf ondergrondse containers, zes verkeersborden en een bushokje. De geschatte kosten voor de vervanging van deze gemeentelijke eigendommen is 30.000 euro, 10.000 euro meer schade dan tijdens de vorige jaarwisseling.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
13 ° C
13.4 °
12.8 °
77 %
2.2kmh
76 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
19 °
Advertentie
Advertentie