17.9 C
Sliedrecht
woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuwsVerkenning opvang asielzoekers

Verkenning opvang asielzoekers

H’VELD-G’DAM – Komende maanden gaat het college van Hardinxveld-Giessendam met de gemeenteraad het gesprek voeren over de lokale opgave voor de opvang van asielzoekers. Samen met de gemeenteraad en de inwoners wil zij verder verkennen wat er mogelijk is in Hardinxveld-Giessendam, op een schaal die past bij het karakter van de gemeente.

Al langer is de gemeente vanuit de regionale opgave betrokken bij de opgave met betrekking tot de opvangcrisis. Nu gaat het om de lokale vertaling. Burgemeester Dirk Heijkoop: ‘We richten ons op kleinschalige opvang en zoeken hiervoor een locatie op een schaal die past bij onze gemeente. Van belang zijn daarbij maatschappelijke aspecten zoals veiligheid, zorg en onderwijs en de effecten op (toekomstige) ruimtelijke ontwikkelingen zoals woningbouw’.

Eerst gaat het college in gesprek met de gemeenteraad om de kaders rond dit vraagstuk vast te stellen. Binnenkort komt er ook meer duidelijkheid vanuit het Rijk over de invoering van de Spreidingswet. Vervolgens start de gemeente een zorgvuldig communicatietraject met inwoners. Burgemeester Dirk Heijkoop: ‘Een duidelijke communicatietraject met de inwoners is belangrijk. Luisteren naar elkaar, maar ook gehoord worden en daarna pas besluiten, is essentieel in dit traject. Voor ons staat fijn en veilig wonen centraal. Dat is waar het college zich te allen tijde hard voor maakt. Daar kunnen de inwoners van Hardinxveld-Giessendam op rekenen’.

Actueel weer

Sliedrecht
half bewolkt
17.9 ° C
19.5 °
17 °
74 %
3.6kmh
67 %
wo
18 °
do
18 °
vr
16 °
za
16 °
zo
21 °
Advertentie
Advertentie