14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVVerkeersles bij praktijkonderwijs De Sprong

Verkeersles bij praktijkonderwijs De Sprong

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek bezocht woensdag 15 februari praktijkonderwijs De Sprong. Ton Spek vindt verkeerseducatie voor jongeren een heel belangrijk thema. Ton Spek loopt iedere ochtend een rondje door Sliedrecht. Hij ziet dan dat veel jongeren niet op het verkeer letten, maar op hun telefoon kijken. Of ze fietsen met zijn drieën naast elkaar. Hij gaf de leerlingen mee: ‘Jullie zijn heel waardevol, dus let goed op jezelf. Je hebt nog een heel leven voor je’.

De leerlingen van leerjaar 1 en 2 van praktijkschool De Sprong in Sliedrecht hebben Studio Rotonde gevolgd. Tijdens deze verkeersles hebben de leerlingen geleerd wat veilig en onveilig gedrag is. Eerst moesten de leerlingen het onveilige en veilig verkeersgedrag uitbeelden, de anderen moesten raden wat er niet goed ging. De leerlingen hebben ook ervaren dat als je niet oplet, dat je dan veel informatie mist. Ze mochten een film kijken. De eerste keer waren ze afgeleid, de tweede keer zagen ze de gekste dingen, auto en fiets veranderde van kleur, een brommer werd een fietser en een vrouw werd een man, dit was de leerlingen de eerste keer niet opgevallen.

Tot slot mochten ze samen nog een strip maken van veilig en onveilig verkeersgedrag. De leerlingen waren erg enthousiast over de les. Een leerling gaf aan: heel belangrijk dat je in het verkeer niet op je vrienden moet letten, maar op het verkeer, je vrienden zie je op weer op school. Een andere leerling zei je moet niet met zijn drieën naast elkaar fietsen, het is belangrijk dat je levend blijft.

foto: website gemeente Sliedrecht

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie