back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsVerdwenen struikelstenen gevonden op bankje: 'Hopelijk heeft iemand spijt'

Verdwenen struikelstenen gevonden op bankje: ‘Hopelijk heeft iemand spijt’

DORDRECHT – De verdwenen Dordtse struikelstenen, ook wel Stolpersteine genoemd, zijn weer terecht. De drie stenen zijn teruggevonden op een bankje in de Boomstraat, dezelfde straat waar ze vorige week uit de stoep waren gewrikt.

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht deelt het nieuws op X. ‘Dat is heel goed nieuws. Het onderzoek gaat overigens wel door, maar hopelijk heeft iemand spijt gekregen’, schrijft hij.

Plots verdwenen
De struikelstenen waren in de nacht van 7 op 8 mei plots verdwenen. Op die plek was een gapend gat van dertig bij tien centimeter te zien. De stenen herinneren aan de Joodse familie Cohen de Heer.

Kees Weltevrede van de stichting Stolpersteine Dordrecht reageerde geschokt op de verdwijning. “Ik ben verbaasd. Sinds we in 2004 zijn begonnen met onze stichting hebben we 201 struikelsteentjes gelegd in Dordrecht, maar nog nooit zijn ze weggehaald. Dit had ik niet verwacht”, zei Weltevrede toen.

Onderzoek
Het leidde tot veel verontwaardigde reacties. De stichting heeft aangifte gedaan van diefstal en de politie doet onderzoek.

Maandagmiddag rond vier uur waren de stenen nog niet teruggeplaatst. Wanneer dat wel gebeurt, is nog niet duidelijk.

Dit artikel is geschreven door Corrado Francke voor RTV Dordrecht.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie