back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsUitreiking cheques voor goede doelen

Uitreiking cheques voor goede doelen

REGIO – De Soroptimistclub Merwekring heeft de fantastische opbrengsten van een aantal door haar georganiseerde acties voor goede doelen uitgereikt. Hiervoor zijn cheques overhandigd aan diverse organisaties, regionaal en internationaal.

REGIONAAL DOEL
Aan de SitY Academie is een cheque van € 9.000 uitgereikt. Met dit bedrag wordt een nieuw traject gestart om specifiek vrouwen die hun inburgeringstraject hebben doorlopen richting werk te begeleiden. Dit is ook nieuw voor de SitY omdat normaal de behoeften vanuit de bedrijven leidend zijn.

Voor dit nieuwe project worden 15 dames uit de regio uitgenodigd. SitY gaat samen met hen op zoek naar bedrijven waar werk is dat het best bij hen past. Het doel is om zelfstandigheid voor deze vrouwen te bevorderen en het tekort op de arbeidsmarkt te verkleinen.

De overhandiging van de cheque aan Jan van Zenderen van de SitY Academy door Judith van Eck – Soroptimistclub Merwekring.

DRIE INTERNATIONALE GOEDE DOELEN
Een bedrag van € 3.000 is uitgereikt aan het Kinderfonds MAMAS. Dit fonds steunt de Mama’s van Zuid-Afrika. Deze sterke en indrukwekkende vrouwen staan op voor de in ernstige armoede levende kinderen.

Een tweede bedrag (€ 6.000) gaat naar Edumais een organisatie die hoogwaardig onderwijs biedt aan kansarme kinderen en tieners in favela’s (verstedelijkte gebieden met een lage levenstandaard) van Rio de Janeiro in Brazilië. Het geschonken bedrag heeft 22 kinderen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een Serious Game Design Summer Camp.

Het derde bedrag, ook € 6.000, is uitgereikt aan Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Deze organisatie heeft als doel om kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden. Van deze donatie worden schoolopleidingen opgezet in Sâo Joâo del Rei.

ACTIES
Het totaalbedrag aan donaties van € 24.000 is afkomstig van de geweldige opbrengsten van de Vintage Modeshow, gehouden op 30 oktober 2023, bij het Van der Valk Gorinchem, en van een wijnverkoopactie van december 2023.

CLUBINFORMATIE
Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub voor vakvrouwen. De club zet zich vooral in voor positieverbetering van vrouwen en kinderen.

De club maakt deel uit van de Unie voor Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, met ruim 3.000 leden verdeeld over 102 clubs. Wereldwijd zijn er 72.000 leden verdeeld over ruim 3.000 clubs in 120 landen. Meer informatie vindt u op www.soroptimist.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie