back to top
13.4 C
Sliedrecht
zondag, juni 16, 2024
HomeVervallen-TVSlydregt.NU dienen initiatiefvoorstel referendumverordening in bij gemeenteraad Sliedrecht

Slydregt.NU dienen initiatiefvoorstel referendumverordening in bij gemeenteraad Sliedrecht

SLIEDRECHT – De fractie Slydregt.NU heeft vandaag aangekondigd dat zij een initiatiefvoorstel referendumverordening hebben ingediend bij de gemeenteraad van Sliedrecht. Het voorstel heeft als doel om het instrument referendum toe te voegen aan de democratische gereedschapskist van de gemeente, zodat de inwoners van Sliedrecht meer directe invloed krijgen op belangrijke beslissingen.

De fractie is van mening dat het luisteren naar inwoners meer is dan alleen eens in de vier jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Het referendum biedt de mogelijkheid om burgers ook tussen verkiezingen door te raadplegen over belangrijke kwesties.

Slydregt.NU roept de gemeenteraad op om het voorstel conform het bepaalde in artikel 44 van het Reglement van orde per ommegaande door te geleiden naar het college voor het uitbrengen van wensen en bedenkingen. Vervolgens kan het voorstel worden geagendeerd in een oordeelsvormende en een besluitvormende vergadering.

Slydregt.NU is ervan overtuigd dat het referendum een belangrijk instrument is om de betrokkenheid van inwoners bij de lokale democratie te vergroten en hoopt op brede steun van de gemeenteraad voor dit voorstel.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
13.4 ° C
13.9 °
12.8 °
77 %
2.7kmh
85 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
20 °
do
14 °
Advertentie
Advertentie