5 C
Sliedrecht
woensdag, april 24, 2024
HomeVervallen-TVSlydregt.NU betreffende motie van wantrouwen

Slydregt.NU betreffende motie van wantrouwen

SLIEDRECHT – Vooropgesteld dat Slydregt.NU niet staat te springen om een AZC binnen de gemeentegrenzen en het belachelijk vindt dat het college van Burgemeester en Wethouders heeft gemeend een vingertje te moeten opsteken bij het COA om in aanmerking te komen voor een AZC binnen de gemeentegrenzen, heeft de door Slydregt.NU ingediende motie van wantrouwen jegens het gehele college niet direct het al dan niet vestigen van een AZC als reden.

Slydregt.NU is van mening dat het college op grond van onduidelijke redenen er een potje van heeft gemaakt. Het voornemen van het college is onder grote tijdsdruk behandeld. Dit betekent dat de gebruikelijke BOB-procedure niet is gevolgd en het onderwerp is afgeraffeld in twee lange avonden.

De recent geïnstalleerde MAG (maatschappelijke adviesgroep) is niet om advies gevraagd. Een goed begin van normale en gebruikelijke inspraak. Dit belooft weinig goeds voor de toekomst. De MAG heeft daarop gepast gereageerd door zelf maar ongevraagd advies uit te brengen. In dit verband zijn de bewoners uiteraard ook niet gehoord. Er heeft geen enkele vorm van inspraak en/of participatie plaatsgevonden. Het heeft er alle schijn van dat het college de vestiging van het AZC als een simpele medewerking aan een wijziging van het bestemmingsplan beschouwt.

Van de gestelde samenwerking met naburige gemeenten is niets concreets gebleken. De kwaliteit van de besluitvorming kan dan ook terecht ter discussie worden gesteld. Het stoort Slydregt.NU in het bijzonder dat er geen risicoanalyse heeft plaatsgevonden en het college er domweg van uitgaat dat COA overal voor zorgt.

Als klap op de vuurpijl heeft het college van B&W – wederom – geen plan van aanpak gemaakt, terwijl de grote projecten in Sliedrecht al jaren – zacht gezegd – weinig succesvol verlopen.

Slydregt.NU refereert dan aan de projecten Burgemeester Winklerplein, Renovatie Raadhuis, Renovatie Elektra, Warmtenet, Integraal Kind Centrum, Noord-Zuidverbinding en verplaatsing v.v. Sliedrecht, terwijl dit vergeleken met een AZC nog minder compliceerde projecten zijn .

Slydregt.NU heeft haar grieven vastgelegd in een nota betreffende Motie van Wantrouwen en zal hier in de toekomst haar oppositie op baseren. De nota is in te zien op de website van Slydregt.NU

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
5 ° C
6.1 °
4.4 °
88 %
1.3kmh
97 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
15 °
zo
13 °
Advertentie
Advertentie