21.7 C
Sliedrecht
dinsdag, mei 21, 2024
HomeVervallen-TVSliedrecht hard onderuit in Scherpenzeel

Sliedrecht hard onderuit in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL/SLIEDRECHT – Op voorhand werd een heel moeilijke wedstrijd verwacht tegen koploper Scherpenzeel, maar de realiteit bleek nog zwaarder. Met een alleszeggende 6-0 nederlaag moest Sliedrecht, dat de laatste vier wedstrijden nog acht punten sprokkelde en langzaam leek op te krabbelen, weer huiswaarts.

Superioriteit
Vanaf de eerste minuut straalde Scherpenzeel de superioriteit uit die past bij een kampioensploeg. In hoog tempo en met veel lef combineerden de gasten er op los en binnen een kwartier had goaltjesdief Arwin van Soest al een slordigheidje in de Sliedrecht verdediging afgestraft (1-0). En kort daarna kon Lars ten Teije zelfs vrij het 16-metergebied binnen soleren en 2-0 scoren.

Onoverkomelijke achterstand
Tot dat moment kon Sliedrecht hier niets tegenover stellen en kwam nauwelijks over de middenlijn. Toch moest er iets gebeuren en leek Sliedrecht wat verder van eigen doel te spelen, maar uit een corner na een half uur kon Scherpenzeel uit de scrimmage opnieuw gemakkelijk scoren via Barry Beijer (3-0). Nog voor de theepauze besliste opnieuw Lars ten Teije uit een onmogelijke hoek het vonnis definitief (4-0). Een onoverkomelijke achterstand bij rust waar niets op af te dingen was.

Achteruit lopen
Na de hervatting leek Scherpenzeel gewoon verder te gaan en Sliedrecht kon niets anders dan achteruit lopen en proberen de golf aanvallen te ontregelen. Eerst rondde Guide den Daas een vlot lopende aanval keurig af (5-0) en toen Sliedrecht wat omzettingen had gedaan en verse krachten in bracht, leek de storm wat geluwd en kon stiekem gaan denken aan misschien wel een tegengoal. Maar halverwege de tweede omgang lepelde Soufiane Laghmouchi van veraf de bal over Donatz in de goal (6-0) en leek de scoringsdrift van Scherpenzeel daarna wat geluwd.

Keiharde nederlaag
Met extra aanvallers (Dennis Verhoef en Mark Vet) probeerde Sliedrecht de spreekwoordelijke eer nog te redden, maar bij een drietal pogingen in de slotfase hadden zij het geluk ook niet aan hun zijde. Een keiharde nederlaag waarbij Sliedrecht tegen een geoliede machine speelde en zelf ver onder de maat bleef.

Het zal voor zaterdag 18 maart, wanneer DTS’35 op bezoek komt, de rug moeten rechten om de strijd in de gevarenzone goed te doorstaan.

Wedstrijdverslag website v.v.Sliedrecht / Joop Hartog

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
21.7 ° C
24.4 °
17.8 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
22 °
wo
18 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
Advertentie
Advertentie