back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsSamen werken aan ruimtelijke procedure

Samen werken aan ruimtelijke procedure

SLIEDRECHT – Binnen het project Binnenstedelijke Herstructurering gaan de gemeente Sliedrecht en Tablis Wonen samen met inwoners werken aan een gedragen stedenbouwkundig kader. Met diverse participatiemomenten neemt de gemeente meer tijd om met inwoners in gesprek te gaan over de plannen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 oktober jl. heeft de gemeenteraad van Sliedrecht de Stedenbouwkundige Visie aangenomen. Oorspronkelijk was het plan om voor 1 januari 2024 een ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Deze zou dan nog behandeld kunnen worden onder de huidige wetgeving. Het college heeft in samenspraak met Tablis Wonen besloten om het proces uit te stellen. Dat betekent dat de gemeente dit jaar geen ontwerpbestemmingsplan gaat indienen, maar gaat werken aan de ruimtelijke procedures conform de Omgevingswet.

Oorspronkelijk was het plan om in oktober/november tijdens bewonersavonden het concept ontwerpbestemmingsplan te presenteren en input op te halen voor de eerste 3D-tekeningen. Het concept ontwerpbestemmingsplan kon dan dit jaar ter inzage worden gelegd. Wethouder Ton Spek: ‘We zien dat de plannen leven in de samenleving en wij willen eerst input ophalen om tot een stedenbouwkundig kader te komen, voordat we aan de slag gaan met ruimtelijke planprocedure. Met deze aanpak hopen wij hiermee tegemoet komen aan de suggesties, ideeën en zorgen van omwonenden’.

De gemeente gaat vanaf januari 2024 meerdere participatiebijeenkomsten organiseren. Inwoners worden per brief, via de website sliedrechtbouwt.nl en de gemeentelijke kanalen hierover geïnformeerd. De participatie gaat begeleid worden door een onafhankelijke procesbegeleider waar inwoners mee kunnen dan meedenken en werken aan het stedenbouwkundig kader. Als de bijeenkomsten goed verlopen is het plan dat het stedenbouwkundig kader in de zomer van 2024 klaar ligt voor vaststelling door de gemeenteraad.

Op de website sliedrechtbouwt.nl lees je meer over de projecten Binnenstedelijke Herstructurering, Sliedrecht-Noord en Noord-Zuid verbinding.

 

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie