14 C
Sliedrecht
maandag, mei 20, 2024
HomeVervallen-TVRondleidingen in gebarentaal in Dordrechts Museum

Rondleidingen in gebarentaal in Dordrechts Museum

DORDRECHT – Het Dordrechts Museum biedt ook in 2023 weer rondleidingen aan voor doven en slechthorenden. Deze rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal worden verzorgd door rondleiders die zelf doof zijn. Zo kunnen doven zonder tussenkomst van een tolk in hun eigen taal de collectie en tijdelijke tentoonstellingen ontdekken.

De rondleidingen staan gepland op 11 februari, 15 april, 17 juni en 16 september en zijn roulerend door de vaste collectie van het museum en de tijdelijke tentoonstelling Het oog van Jan Veth.

In de tour door de vaste opstelling maak je kennis met grote meesterwerken en kleine schatten, sfeervolle landschappen en intrigerende portretten, vrouwelijke makers en internationale namen.De eerste grote overzichtstentoonstelling over de in Dordrecht geboren schilder en kunstcriticus Jan Veth laat zien hoe veelzijdig hij was. Hij was een van de meeste gewaardeerde portretschilders en meest gerespecteerde kunstcritici van zijn tijd. Hij begaf zich in het hart van de Hollandse kunstwereld rond 1900. Veth schilderde talloze portretten en was een begenadigd prentmaker. De tours worden aangeboden in samenwerking met stichting IN Gebaren. Tickets zijn € 15 per persoon, incl. entree. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via www.dordrechtsmuseum.nl/gebarentaal

Actueel weer

Sliedrecht
onbewolkt
14 ° C
15 °
12.2 °
79 %
3.5kmh
8 %
ma
20 °
di
20 °
wo
17 °
do
16 °
vr
12 °
Advertentie
Advertentie