back to top
20.6 C
Sliedrecht
donderdag, juni 20, 2024
HomeNieuwsOrganiseren buurtfeest eenvoudiger

Organiseren buurtfeest eenvoudiger

H’VELD-G’DAM – Wethouder Christa Hendriksen over de Maatschappelijke Agenda 2.0: ‘Laten we elkaar nóg meer opzoeken en beter leren kennen. Het lost eenzaamheid op, zorgt voor meer veiligheid en… het is gewoon gezellig’. Aldus wethouder Christa Hendriksen vol enthousiasme. De gemeente helpt een handje mee.

Met een duur woord heet het de maatschappelijke agenda 2.0. In gewone mensentaal betekent het een extra subsidiepot om bewoners, verenigingen en organisaties iets met elkaar te laten organiseren. Zo lang het onder een van de vier thema’s valt, is de kans van slagen groot. Deze thema’s zijn levendigheid, verbinding, omzien naar elkaar en vitaliteit.

Plezierige samenleving
‘Ik heb veel vertrouwen in de mensheid, geloof in het goede van iedereen’, zegt wethouder Hendriksen (Sociaal Domein). ‘Mensen zijn van nature bereid om dingen voor en met elkaar te doen. We verlagen in Hardinxveld-Giessendam nu de drempel om elkaar nog meer op te zoeken en te leren kennen. Want de gemeente heeft het subsidiepotje voor het organiseren van activiteiten sinds kort volledig in eigen beheer. Dat maakt het nóg eenvoudiger om een aanvraag voor bijvoorbeeld een buurtfeest of een markt te doen. We streven naar een plezierige samenleving in ons dorp waar voor iedereen wat te doen is. Van jong tot oud en van kwetsbaar tot gezond’.

Saamhorigheid
De wethouder hoopt en verwacht dat veel mensen een aanvraag gaan doen: ‘Over het algemeen gaat het met onze inwoners goed. Ze waarderen de rust, de natuur en het dorpse karakter. Daar borduren we nu op voort. En zodra de eerste activiteiten zijn geweest, verwacht ik dat andere inwoners zich gestimuleerd voelen om ook een aanvraag te doen. Ja, ik hoop op een sneeuwbaleffect, zodat de saamhorigheid en de levendigheid in het dorp nóg verder groeit’.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de nieuwe maatschappelijke agenda van de gemeente Hardinxveld-Giessendam of direct een activiteit organiseren, kijk dan op de nieuwe website www.mag-hg.nl.

Actueel weer

Sliedrecht
bewolkt
20.6 ° C
22.2 °
19.4 °
61 %
2.7kmh
100 %
do
19 °
vr
21 °
za
18 °
zo
21 °
ma
23 °
Advertentie
Advertentie