back to top
13.9 C
Sliedrecht
maandag, juli 15, 2024
HomeNieuwsOeps, telefoon valt van dak rijdende auto en belt zelf 112

Oeps, telefoon valt van dak rijdende auto en belt zelf 112

MOLENLANDEN – Nietsvermoedend rijdt een automobilist dinsdagavond weg bij de Grote Nes in Oud-Alblas. Het geluid van zijn telefoon die met een smak op de grond valt, hoort hij hoogstwaarschijnlijk niet. Toch zorgt de vallende telefoon ervoor dat de hulpdiensten massaal uitrukken.

De bestuurder had zijn telefoon vermoedelijk op het dak van zijn auto laten liggen en is vervolgens gaan rijden. Niet gek dus dat het toestel daarna op de grond is gevallen.

Valdetectie
Mogelijk is de telefoon ook nog overreden. Door de klap werd de valdetectie geactiveerd. Wat dat is? Als jij je telefoon gewoon bij je draagt, maakt het toestel allerlei bewegingen omdat je bijvoorbeeld loopt of fietst. Dat zijn geen gekke bewegingen en daar doet je telefoon niets mee.

Totdat het toestel ineens hard naar beneden valt of ergens keihard tegenaan knalt. Je telefoon registreert dat als een noodgeval en slaat alarm.

Bij de telefoon van deze man werden het alarmnummer en enkele familieleden direct gewaarschuwd. Met als gevolg dat aan de Grote Nes meerdere hulpdiensten arriveerden, maar geen slachtoffer zagen.

Het enige dat op straat werd gevonden was de kapotte telefoon. Na wat onderzoek werd duidelijk wat er aan de hand was. Deze man checkt ongetwijfeld de volgende keer of hij zijn telefoon gewoon op zak heeft in plaats van op het dak.

Dit bericht is geschreven door de redactie van RTV Rijnmond.

 

Actueel weer

Sliedrecht
zeer lichte bewolking
13.9 ° C
15 °
12.3 °
88 %
0.5kmh
14 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °
Advertentie
Advertentie